Pirmasis iš Lietuvos sportininkų 200 m laisvuoju stiliumi plaukė Tomas Sungaila. Jis distanciją įveikė per 1 min. 58,88 sek., kvalifikacijoje buvo 34-as ir į finalą nepateko.

Rokas Juozelskis ir Paulius Martinkėnas 100 m plaukė nugara. Iki pusfinalio atsiyrė tik Rokas, distanciją įveikęs per 59,66 sek. Pauliaus laikas – 59,9 sek. Rokas atstumą įveikė per tą patį laiką, kaip graikas Panagiotis Bolanos ir bendroje įskaitoje su juo pasidalino 14-ta vieta.

„Tikriausiai trūko miego arba apšilimas buvo blogas, rezultatu nesiskundžiu, jis nėra prastas, bet nėra ir labai geras, norėčiau geresnio. Manau dar bus progų gerai pasirodyti. Jaučiasi nuovargis, nesu geriausios formos, o ir 100 m distancija nugara nėra mano stipriausia rungtis. Atvirame baseine plaukti labai sunku, nes šviečia saulė, bet kita vertus – gauni daugiau deguonies“, – po varžybų įspūdžias dalinosi Rokas.

Gabija Mankauskaitė varžėsi 100 m distancijoje nugara, nuotolį įveikė per 1 min. 10,21 sek. ir į pusfinalį nepateko.

100 m krūtine plaukė Algimantas Rafanavičius ir Erikas Kapočius. Nors Algimantas pagerino savo asmeninį rekordą ir distanciją įveikė per 1 min. 6,99 sek., į pusfinalį nepateko. Pusfinalyje varžysis Erikas, kurio laikas – 1 min. 6,45 sek. Bendroje įskaitoje jis buvo tryliktas.

„Pasigerinau rezultatą, man, kaip plaukikui krūtine, atvirame baseine iššūkių nebuvo. Į pusfinalį patekau per šimtąsias sekundės dalis, tad žiūrėsime, kaip seksis toliau“, – sakė kelialapį į pusfinalį iškovojęs Erikas.

Komandos trenerius džiugino Ievos Jacevičiūtės pasirodymas – 400 m kompleksiniu būdu ji savo grupėje įveikė ketvirta – per 5 min. 6,26 sek. ir pateko į finalą. Ieva ne tik pagerino asmeninį rezultatą (5 min. 7,97 sek.) bet ir Lietuvos merginų iki 15 ir 17 m. rekordą.

400 m estafetėje laisvuoju stiliumi startavo Mantas Kaveckas, Paulius Martinkėnas, Tomas Sungaila ir Darijus Astrauskas. Nors vaikinai į pusfinalį nepateko, treneriai džiaugiasi jų pasiektu rezultatu – 3 min. ir 34,24 sek. Tai yra naujas Lietuvos vaikinų iki 17 m. rekordas.

„Tikėjomės geresnių rezultatų, kai kurie rinktinės lyderiai pasirodė truputėlį prasčiau, bet dar turi šansą geriau pasirodyti pusfinaliuose. Nudžiugino plaukikai krūtine, į pusfinalį jų būtų patekę daugiau, bet ribojo šalies kvota, todėl varžysis tik vienas, geriausią laiką parodęs sportininkas. Nudžiugino ir Ieva, kuri pagerino Lietuvos rekordą iki 15 ir 17 m. bei pateko į finalą.

Estafetėje vyrukai taip pat pagerino Lietuvos rekordą, bet mes maksimalistai – norisi pasirodyti geriau. Pirmą kartą dalyvaujame tokio rango varžybose, jaudulys, sportininkai pavargo ir per atidarymo ceremoniją, viskas susididėjo, bet manau, kad įsivažiuosime ir varžybų eigoje parodysime geresnius rezultatus,“ – auklėtinių pasirodymą komentavo treneris Giedrius Martinonis.

Iki pusfinalio atsiyrė du Lietuvos plaukikai – E. Kapočius 100 m krūtine ir R. Juozelskis 100 m nugara, tačiau toliau finale varžysis tik Rokas. Erikas distanciją įveikė per 1 min. 6,15 sek. ir liko tryliktas. Rokas pusfinalyje buvo aštuntas, finišavo per 58,64 sek. ir šis rezultatas atvedė jį iki finalo.

I. Jacevičiūtei 400 m kompleksiniu būdu finale plaukti sekėsi prasčiau. Distanciją ji įveikė per 5 min 8,33 sek. ir užėmė 8-ąją vietą.

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EJOF) varžybas pradėjo lengvaatlečiai. Nors oras varžyboms stadione buvo puikus, dangų aptraukė lengvi debesys, nebuvo nei saulės, nei vėjo, išskirtinių rezultatų pirmąją festivalio dieną jauniesiems atletams pasiekti nepavyko.

Pirmoji 100 m sprinte startavo Beatričė Juškevičiūtė. Ji savo grupėje finišavo paskutinė – per 12,70 sek., o bendroje įskaitoje aplenkė 4 varžoves. Geriausią rezultatą šioje rungtyje pasiekė rusė O. Vinogradskaja – 11,74 sek.

2000 m barjerinio bėgimo rungtyje Dominykas Matijošaitis finišavo šeštas. Nuo nugalėtojo, jis atsiliko 11,85 sek. Trenerės Zitos Tindžiulienės teigimu Dominykas galėjo pasiekti ir geresnį rezultatą, su ja sutinka ir pats sportininkas.

„Pirmas bėgikas atbėgo mano geriausiu asmeniniu laiku, nežinau gal susidėjo karštis, kelionė, įtampa, galėjau tikrai geriau pasirodyti. Treniruosiuosi ir kitą kartą tikrai pasiseks geriau, dabar įgijau geros patirties, žinau, kaip vyksta rimtos varžybos. Varžovai buvo tikrai stiprūs, jų asmeninai rezultatai labai geri, bet nepasisekė ir jiems. Galbūt dėl to, kad jiems tai buvo pirmos rimtos varžybos, kaip ir man“, – svarstė bėgikas.

Šuolininkui į tolį Algirdui Strelčiūnui varžybos baigėsi šiandien. Geriausias festivalyje sportininko pasiektas rezultatas 6,36 m paliko jį už finalo ribos. Savo grupėje Algridas buvo 9-as.

Sprinteris Laurynas Toleikis 100 m distancijoje taip pat neįveikė kvalifikacijos. Distanciją įveikęs per 11,13 sek bendroje įskaitoje Laurynas užėmė 10-ąją vietą ir į finalą nepateko.

„Nelabai pasisekė, nes asmeninį rezultatą turėjau geresnį. Priešininkai buvo stiprūs, bet daugiau treniruosiuosi ir, tikiuosi, man dar pasiseks. Dabar motyvacijos bus daugiau – norisi save aplenkti“, – atviravo šešiolikmetis sprinteris.

Rytoj Tbilisyje tęsis lengvosios atletikos varžybos, į aukštį šoks Urtė Baikštytė, barjerinio bėgimo rungtyje startuos Beatričė Juškevičiūtė, diską mes rinktinės kapitonė Agnė Jonkutė ir į tolį šoks Enrika Ragainytė.

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje iki vėlaus vakaro užsitęsė tenisininkų kovos. Vienetų varžybas pradėjo keturi Lietuvos tenisininkai: Lukas Saulis, Julius Adomavičius, Iveta Daujotaitė ir Viktorija Banaitytė. Pergalę pelnė ir toliau kovą tęs tik Lukas.

Penkiolikmetis Lukas Saulis susitiko su latviu Martinu Roceniu ir trijų setų kovą laimėjo 7:5, 3:6, 6:1. Pasak trenerio Tomo Kirstuko, buvo svarbu atlaikyti karštį ir išlikti susikaupusiu. Su tais pačiais iššūkiais susidūrė ir Latvijos sportininkas – abu tenisininkai nepratę prie karščio ir kietos dangos, ant kurios žaidžiama Tbilisyje.

Julius Adomavičius 0:6, 1:6 nusileido vienam stipriausių Europoje tarp keturiolikmečių tenisininkų bulgarui Adrianui Andrejevui.

Daugiausiai festivalyje vilčių teikusiai Ivetai Daujotaitei sutrukdė neseniai patirta trauma. Dėl kovos metu paūmėjusio kairės rankos skausmo sportininkė turėjo nutraukti kovą su itale Benedetta Ivaldi. Dėl skausmo Iveta nedalyvaus ir dvejetų varžybose.

Apie 22:20 vietos laiku kovą baigė Viktorija Banaitytė. Ji 1:6, 3:6 pralaimėjo Armėnijos sportininkei Marinai Davtijan.