Europos olimpiniuose festivaliuose sužibo ne viena šiandien sporto padangėje ryškiai šviečianti žvaigždė, festivaliai pradedančius karjerą jaunuosius sportininkus įkvepia ir motyvuoja, tačiau jaunimui tenka susidurti ir su naujais iššūkiais – rimta konkurencija ir sportiniu jauduliu.

Profesionalai tai puikiai supranta, todėl dalinasi patirtimi, patarimais ir siunčia į Tbilisį vyksiančiai Lietuvos rinktinei nuoširdžius linkėjimus.

Agnė Šerkšnienė, 400 m bėgikė:

Aš patekau į olimpinį festivalį to visai nesitikėdama, nes buvo pirmas sezonas, kada pakeičiau rungtį iš trumpo sprinto ir pradėjau bėgioti 400 m. Tai buvo mano pirmosios tarptautinės varžybos ir rezultatas starto sąrašuose buvo tik trečias nuo pabaigos, o varžovės labai stiprios.

Agnė Šerkšnienė
Startavau nieko nesitikėdama, labai patiko dalyvauti tokiame didžiuliame renginyje ir buvau pati labai nustebusi, kai atrankos bėgimuose pasiektas asmeninis rezultatas leido man patekti į finalą trečiu geriausiu laiku. Finale pagerinau asmeninį rezultatą dar kartą ir užėmiau 5 vietą.

Tai buvo pirmosios varžybos, kurios man suteikė motyvacijos sportuoti ir stengtis dar labiau, patikėti savimi kaip būsima stipria sportininke. Linkiu jaunimui pasimėgauti dalyvavimu šiame renginyje ir puikia atmosfera. Tai gali būti jūsų profesionalaus sportinio kelio pradžia, bet niekada nereikia pamiršti mėgautis tuo, ką darote. Todėl linkiu visiems sėkmės, geros nuotaikos ir nusiteikimo!

Saulius Binevičius, buvęs plaukikas, olimpietis, plaukimo treneris ir teisėjas:

Lietuvos plaukimo federacija šiuo metu vykdo trijų savaičių treniruočių stovyklą, kurioje jaunieji sportininkai ruošiasi jau kitam, 2017 m. Europos jaunimo olimpiniam festivaliui. Stovykloje dalyvauja geriausi 11-14 m. plaukikai iš 45 miestų. Mūsų gausi komanda linki tikėti savo jėgomis, svajonėmis, įrodyti, kad mes lietuviai esame stiprūs savo vidumi. Patvirtinkite tai savo rezultatais.

Stebėsime kaip Jums seksis ir laikysime kumščius už jus, pirmyn, Lietuva!

Karolis Bauža, dziudo imtyninkas, olimpietis:

Karolis Bauža
2003 m. dalyvavau Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Paryžiuje, čia iškovojau pirmąjį svarbų medalį. Man vaikui buvo didelis įspūdis važiuoti į varžybas su delegacija. Labai džiaugėmės medaliais, pirmą dieną bronzą laimėjau aš, kitą dieną – Alius Bračiulis iškovojo auksą, iš viso grįžome su penkiais medaliais. Mus kalbino žurnalistai, nuotaika buvo labai pakili.

Visiems jauniems sportininkams sakau, kad jų tikslas turėtų būti išvažiuoti į olimpinį festivalį, juk vaikams tai svarbiausios varžybos. Į Tbilisį vykstančios rinktinės nariams palinkėčiau stengtis, atiduoti visas jėgas ir parodyti, kad jie verti dalyvavimo festivalyje. Pagerinkite savo asmeninius rezultatus ir nesibaiminkite, jei kiti bus geresni. Kovokite ir tik pirmyn!

Marius Bernatonis, dviratininkas, treneris:

Marius Bernatonis
Kai dalyvavau olimpiniame festivalyje jausmas buvo nerealus. Jei pasiseka garbingai pasirodyti ir gerai finišuoti tokiame festivalyje, tai yra vienos didžiausių svajonių išsipildymas. Nors festivalis ne Olimpinės žaidynės, jame sudalyvavęs užsibrėži tikslą į jas patekti. Atsimenu, kad grįžęs į Lietuvą jaučiausi ypatingai, manau daugelis iš Tbilisio taip pat grįš pakylėti, net jei nelaimės medalių.

Palinkėčiau, kad jaunieji sportininkai grįžtu su dideliu noru užlipti ant sekančio laiptelio – patekti į Olimpines žaidynes. Galvokite, kad esate lygūs su varžovais, juk visi siekiate bendro tikslo – laimėti.

Laurynas Grigelis, tenisininkas:

Laurynas Grigelis
Olimpiniame festivalyje nesu dalyvavęs, vaikystėje teko dalyvauti Europos ir Rytų Europos čempionatuose, kuriuose varžydavosi tenisininkai iki 16 m. Suprantu, kad Tbilisyje laukia labai svarbios varžybos, todėl linkiu kuo didžiausios sėkmės, kad turėtumėte daug jėgų, o jaudulio būtų mažai. Tikrai ne kiekvienam tenka nuvažiuoti į tokias varžybas, linkiu grįžti su kuo geresniais rezultatais.

Rokas Guščinas, gimnastas, olimpietis:

Rokas Guščinas
Žinau, kad daugumai Europos jaunimo olimpinis festivalis bus vienos rimčiausių varžybų, kuriose iki šiol teko dalyvauti. Linkiu pasisemti kuo daugiau patirties, nugalėti jaudulį varžybų metu ir pasirodyti taip, kad patys būtumėt patenkinti savo rezultatais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją