Visiškai nesvarbu, koks būtų oras ir kaip baisiai būtų šalta, mano žiemos atostogos bent kelias dienas kasmet praleidžiamos čia! Net ir galimybė tuo metu mirkti baseine kur nors Egipte manęs nežavi taip, kaip galimybė pasivaikščioti pajūriu Palangoje.

Gyvendama visiškai priešingoje Lietuvos dalyje Palangą visada laikiau tikra sostine. Atostogų,laisvės ir tikro laiko sau. Ir ne Basanavičiaus gatvės šurmulys mane ten traukia, ne karštymečiu sausakimši barai – mano širdis visada šaukia į Palangą žiemą, kai nėra nei poilsiautojų, nei gatvėse garsiai grojančios muzikos, tik tuščios gatvės ir jūros ošimas. Ir tikrai į nieką nekeisčiau saulės palydėjimo, susisupus į pledą, gurkšnojant arbatą.

Čia mano siela pailsi labiausiai, ir tik čia jaučiuosi tokia laiminga. Gražu Nidoje, Klaipėdoje, visas Lietuvos pajūris yra unikalus ir nepaprastas, bet mano širdies dalis amžinai liks Palangoje. Gamtos kampelis, kuriam neprilygs jokie išpuoselėti užsienio kurortai. Nes į nieką neiškeičiamas žinojimas, kad čia tavo. Šalis, gimtinė, tėvynė, ir jūra tavo. Čia Lietuva, ir niekur niekada nebus geriau.

P.S.: nuotrauka daryta 2013 m. 01 mėn. Saulės palydėjimas į horizontą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Lietuvoje – nuobodu? Nejuokaukit! Taip gali atrodyti tik tiems, kurie niekada nebandė ieškoti, ką turiningo galima nuveikti gimtinėje. Prašome Jūsų – įrodykite burbantiems, kad jie klysta.

Galite papasakoti, kur rasti šauniausią ežerą Lietuvoje? Esate įamžinę šilą, kurį verti filmuoti filmuose?Neseniai išbandėte neįtikėtinai smagią pramogą? Didžiuojatės nedidelius, bet širdžiai mielu savo miesteliu, kurį privalo pamatyti kiekvienas tautietis? Siųskit nuotraukas, papasakokit ir parodykit, ką vasara Lietuvoje reiktų aplankyti kiekvienam smalsiam, nuotykių ištroškusiam žmogui!

Konkurse galite dalyvauti čia.