„Palaikome „Kultūros nakties“ iniciatyvas ir norime, kad ši diena būtų ypatinga ir loftų kvartale. Tądien lankytojai galės ne tik apžiūrėti tapytojo Andriaus Makarevičiaus parodą „Buities improvizacijos“, bet ir pasinerti į paslaptingą kūrybos pasaulį tamsoje. Padedami jaunojo menininko, galerijos svečiai prisilies prie meno ne tik teoriškai – spalvos, kvapai, užburiantys muzikos garsai menų inkubatoriuje skambės visą naktį“, – kviečia „Galerijos555” įkūrėja Violeta Moščinskienė.

Tapytojas A. Makarevičius paklaustas, kaip kilo idėja surengti netradicinį tapybos vakarą tamsoje, sako, jog ši inspiracija kilo spontaniškai. „Kartais smagu sulaužyti nusistovėjusius stereotipus ir leistis į dar nepažintą pasaulį, kuriame viskas skleidžiasi per spalvą, garsą, kalbą, potepius. Renginys skirtas ir tiems, kurie jau susipažinę su tapybos teikiamu džiaugsmu, ir tiems, kurie nori, bet nedrįsta žengti pirmojo žingsnio link eksperimento“, – pasakoja A. Makarevičius.

Dailėtyrininkas Vidas Poškus pastebi, kad ir paties A. Makarevičiaus kūryba laisva ir nenuspėjama kaip ir renginio scenarijus. „Keistas derinimas, išorinis logikos nebuvimas, suvedant ne visuomet panašius, giminingus elementus, charakterizuoja šio menininko kūrybą. Tapytojas yra paradoksalių būsenų, keistai sapniškų, netgi netikėtai makabriškų situacijų kūrėjas – čia ir slypi jo skambiųjų situacijų esmė“, – apžvelgia V. Poškus.

V. Moščinskienė įsitikinusi, kad 170 kv. m. erdvėje šurmuliuosiantis kūrybinis veiksmas suvienys ir loftų kvartalo kūrėjus profesionalus, ir miesto svečius. „Tapytojo A. Makarevičiaus parodą galerijoje bus galima aplankyti iki birželio 27 d. Smagu, kad menų inkubatoriaus erdvę ekspozicijoms ir kultūrinėms iniciatyvoms atranda ir savo, kaip menininko, kelio vis dar ieškantys kūrėjai“, – kviečia V. Moščinskienė. „eLoftHOTEL“ visus renginio svečius vaišins kava ir arbata.

Rengnys vyks birželio 19 d., nuo 18 iki 21 val., „eLoftHOTEL“ esančioje „Galerijoje555”, T. Ševčenkos g. 16, Vilnius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją