Išbėgęs nusipurtydavo vandenį ant mūsų daiktų. Mums tai nepatiko, todėl labai kultūringai jaunuolių paprašėme, kad su keturkoju eitų į laukinį pliažą, kadangi netgi įspėjamieji ženklai bylojo apie tai, kad su šunimis būti čia draudžiama. Vienas aršiai nusitekęs jaunuolis, puolė aiškintis su mano vyru. Kalbėjo labai nekultūringai, vartojo necenzūrinius žodžius.

Tikrąja to žodžio prasme jį visiems girdint iškoliojo, kad jis yra padugnė, nes nemyli šunų. Išvadino storu seniu, nors jam buvo vos per keturiasdešimt ir yra pakankamai sportiško sudėjimo. Vienu metu galvojau, kad incidentas pereis į muštines, kadangi jis buvo nusiteikę labai kovingai.

Keisčiausia tai, kad visa tai matė paplūdimyje esantys žmonės, bet vos vienas vyras bandė mano vyrą įžeidinėjusiam žmogui pasakyti, kad jis neteisūs. Aistroms aprimus, mes paskambinome Girulių gelbėtojams ir pasakėme, kas vyksta. Patikėkite, rėkusiems buvo labai nesmagu, kai per garsiakalbį buvo pasakyta, kad jie turi palikti pliažą, kitaip bus griežtai nubausti.

Su pykčiais, keiksmais ir grasinimais mums jie šiaip ne taip išsinešdino. Mes dar ilgai negalėjome atsigauti nuo patirto streso ir tokios nepagarbos vyresniam žmogui. Grįžęs iš paplūdimio vyras kurį laiką vis žiūrėjo į veidrodį, klausdamas manęs, ar jis jau iš tiesų yra toks senas ir storas...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI skaitytoja Laura pasidalino savo atostogų Palangoje patirtimi. Moteris stebėjosi, kad Lietuvos pajūris nepritaikytas atostogoms su vaikais – neva maitinimosi įstaigose nėra įrengti mamos ir vaiko kambariai atžalai vystyti, o augintiniai priimami mieliau nei mažieji.

„Turime mažą kūdikį ir visa šeima atostogavome Palangoje. Atostogų metu susidūrėme su problema: kiek teko lankytis maitinimo įstaigose, nei viena įstaiga negalėjo pasiūlyti mamos ir vaiko kambario/ kūdikio vystymo kambario (ir apskritai ši bėda yra ne tik Palangoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose)

Paklausus, ar turi tokią patalpą, palydėdavo mus pečių gūžčiojimai. O apsilankyti su augintiniais (šunimis) ragina vos ne kiekviena maitinimo įstaiga, kai kurios net mielai priima augintinius ir vidun, aprūpina dubenėliais vandeniui ir t.t. Po šių atostogų susidarė įspūdis, kad su keturkoju lengviau lankytis kavinėse nei su vaiku“, – rašė DELFI skaitytoja Laura.

Prašome Jūsų – papasakokite savo įspūdžius, gal jie visai kitokie? Rekomenduokite, kur verta nuvažiuoti su šeima, kur galima rasti daugiau pramogų ar skanaus maisto. Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Dviem žmonėms atiteks dvi istorinės knygos, kurias bus galima skaityti per ateinančias atostogas: M. Solonin „Birželio 25-oji: kvailystė ar agresija prieš Suomiją?“ ir I. Bunič „Partijos auksas“ (serija: Komunizmas be grimo)

Dalyvauti konkurse galite čia.