Kamštyje visi lygūs - ir Q7, ir iš pažiūros nedidelis (bet galingas!) elektromobiliukas.

Apie automobilius, nors ir beveik nekalbu, šį kartą pakalbėsiu. Gal ne tiek apie pačius automobilius (palieku tai labiau išmanantiems ir besidomintiems), kiek apie patogius gyvenime dalykus, iš kurių vienas – važinėjimas naujutėlaičiu automobiliu, o ypač – elektromobiliu. Ne, tokio neįsigijau ir labai apsidžiaugiau sužinojęs, kad mano jau senokai pamėgta kompanija „City Bee“ pradėjo nuomoti… O, taip, – BMW i3. Tikrų tikriausią elektromobilį!

Kadangi mėgstu žmones skirstyti į įvairiausias grupes – kas skaito, tas žino – neapsiėjau be to ir šį kartą, galvodamas apie dalijimosi automobiliais paslaugą. Kam ji skirta? Hipsteriams? Verslininkams? Ir prie kurių galėčiau priskirti save? Prie hipsterių? Visi sako, kad ne. Nes tikras hipsteris niekuomet neprisipažįsta, kad jis – hipsteris. O aš einu ir apie tai, kad aš hipsteris, visiems pasakoju. Prie verslininkų? Irgi nemanau. Dar per mažai uždirbau ir nuosavo namo garaže dar nestovi poršas. Čia vasaros kelionėms. Žiemai renkuosi „Range Rover“. 

Tas jausmas, kai atsisėdi į automobilį, o jis - elektrinis.

Tačiau nesiveliant į nesibaigiančias diskusijas apie hipsterius ir kitus madingus dalykus, noriu pasidžiaugti, kad daug ir teisingų dalykų atkeliauja į Lietuvą: su nauju „Mini“ ar BMW i3 galiu važinėti „City Bee“ dėka. Norisi kažko išskirtinesnio? Dalinuosi.lt galima rasti tokį perliuką kaip „Porsche 911“ ir išsinuomoti savaitgaliui.

Netgi lietuviai, atvykstantys savaitgaliui į Vilnių iš kitų miestų, pradeda atprasti nuo apsistojimo pas dėdę/tetą/giminaitį ir ieško faino buto Senamiestyje. Tam puikiai pasitarnauja butų nuomos platforma „Airbnb“. Neteko girdėti? Apie tai dar pasakosiu. O norintieji prisijungti, gali tai padaryti, spausdami šią nuorodą – taip pat dar gausite 22 eurus dovanų pirmajam savo apsistojimui.

Pasijaučiau, kaip koks meno dyleris.

Ką daryti, kad Vilniaus, o ir Lietuvos, keliuose būtų daugiau pozityvo?

Praėjusias kelias dienas praleidau važinėdamasis jau minėtuoju elektromobiliu BMW i3. Beveik nieko nežinojau apie elektromobilius, išskyrus tai, kad tokie pradeda egzistuoti. Net minties nebuvo į tokį sėsti ir važiuoti, bet... Iš pradžių San Franciske pamačiau ne vieną ir ne dvi teslas. Ok, electro car. Įdomu. Po to, mano didžiai nuostabai, tokius automobilius pamačiau ir Vilniuje. Ir ne vieną.

Tada atėjo BMW i3 eilė: vienas kitas, pamatytas Vilniuje, įdomi, netgi, sakyčiau, sexy, išvaizda, Zuokas su savo PR (dar kai buvo meru; „pakelk penkias šiukšles, nufilmuok šį gerą darbą ir laimėk pasivažinėjimą elektromobiliu“). Ir supranti, kad negali nenorėti. New kid on the block (liet. naujas vaikas rajone). Arba nauja gerulė mergina klasėje. Ir nesvarbu, kad ta klasė – tai trisdešimtmečių balius.

Grįžtant prie to, ką daryti, kad būtų daugiau pozityvo. Turbūt niekuomet nebūčiau apie tai susimąstęs ar, juolab, sugalvojęs atsakymo, jeigu ne elektromobilis. Jūs neįsivaizduojat: žmonės žiūri, šypsosi, matau – apkalbinėja. Bet su šypsena. Ties šviesoforu prie manęs, vairuojančio elektromobilį, privažiuoja marozas, su kad ir ne nauju, bet vis dėlto septintu BMW, ir… kelia nykštį į viršų. Tikrai taip – nykštį, ne vidurinįjį pirštą. Pozityvas. Ir man jis patinka.