Lietuvos mokyklų žaidynių lengvosios atletikos atrankinės varžybos prasidėjo gegužės mėnesį, o finaluose dalyvaus apie 30 vaikinų ir merginų komandų. Lengvosios atletikos varžybose moksleiviai pagal amžių neribojami ir gali dalyvauti visi norintys.

Geriausi Lietuvos mokyklų lengvaatlečiai varžysis 100, 400, 1000 metrų bėgimo, šuolio į tolį, šuolio į aukštį, rutulio stūmimo ir estafetės 4 po 100 metrų rungtyse. Visose rungtyse dalyvaus tiek vaikinai, tiek merginos, iš viso rungsis daugiau nei 400 jaunųjų sportininkų.

Visos finaluose dalyvausiančios mokyklos turi sudaryti komandą, kurioje būtų nuo 4 iki 6 sportininkų. Lietuvos mokyklų žaidynių finale vienam lengvaatlečiui leidžiama startuoti vienoje rungtyje ir estafetėje.

„Lengvojoje atletikoje favoritai keičiasi kasmet, todėl labai sunku juos įvardinti“, – sakė Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro metodininkė Jekaterina Levickė. – Tai tuo pačiu ir komandinės, ir asmeninės varžybos. Vienas nesėkmingas arba labai sėkmingas pasirodymas gali turėti daug įtakos bendrai įskaitai. Vienos komandos turės stipresnius sprinterius, kitos šuolininkus arba rutulio stūmikus. Lauks labai įdomios kovos, todėl kviečiu visus apsilankyti“.

Birželio 6-7 dienomis Lietuvos mokyklų žaidynių finaluose kovos futbolo, krepšinio, tinklinio, lengvosios atletikos, stalo teniso, kalnų dviračio ir „Drąsūs-stiprūs-vikrūs“ sporto šakų komandos.

Lietuvos mokyklų žaidynes organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, remia Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir bendrovė MAXIMA LT, o projektą įgyvendina Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės bei mokyklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją