Stalo teniso turnyre kovas pradėjo 37 merginų komandos, kol dabar liko keturios geriausios. Šešiolikos metų ir jaunesnės tenisininkės Lietuvos mokyklų žaidynių finaluose sužais vieno rato sistema. Tai reiškia, kad visos komandos su visomis sužais po vieną kartą.

Daugiausiai pergalių iškovojusios komandos taps čempionėmis.

Dėl nugalėtojų vardų kausis Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos komanda, Akmenės rajono Naujosios Akmenės Ramučių gimnazija, Mažeikių „Ventos“ progimnazija ir Šilalės rajono Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazija.

„Sunku būtų įvardinti merginų varžybų favoritus, tačiau jeigu reikėtų spėti, tai sakyčiau, kad čempionėmis taps Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos komanda“, - teigė Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro metodininkas Ričardas Ališauskas.

„Džiaugiamės, kad dalyvaujame tokiame renginyje“, - sakė Šilalės rajono Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos atstovė. – Turime kiek daugiau nei tūkstantį gyventojų, todėl galimybė varžytis su geriausiais mums yra labai didelė šventė. Laukia puikus renginys, negalvojame apie kažkokias vietas, tačiau norime pajusti Olimpinę dvasią. Toks juk ir yra šio renginio tikslas. Smagu, kad šioms varžyboms skiriama daugiau dėmesio, kad visos geriausios rinksis vienoje vietoje ir kartu rungtyniaus. Ačiū organizatoriams už tokias naujoves“.

Vaikinų varžybose kovas pradėjo 38 komandos, o dėl nugalėtojų taurės kausis Kauno Jono Basanavičiaus gimnazija, Kelmės rajono Pakražančio vidurinė mokykla, Jonavos senamiesčio gimnazija, Šilalės rajono Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazija.

„Prognozuočiau, kad nugalėtojais taps kauniečiai, jiems padėti gali ir namų sienos“, - šypsojosi Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro metodininkas R. Ališauskas.

„Labai laukiame lemiamų kovų, bus tikrai puiki šventė, keturios geriausios komandos ir vieni čempionai“, - nekantrumu degė Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos sportininkai. – Manau, kad puiki idėja geriausioms komandos varžytis vienoje vietoje, laukia puikus renginys. Labai tikiuosi, kad mus palaikys daug žiūrovų, juk mes žaisime namuose ir namų sienos turi padėti. Džiugu atstovauti savo mokyklai, bent tiek galime prisidėti prie jos vardo garsinimo, gal ir mokytojai žiūrės atlaidžiau“.

Lietuvos mokyklų žaidynėse tenisininkai sezoną pradėjo jau sausio mėnesį. Pirmajame etape visi moksleiviai varžosi savo regionuose. Geriausiai pasirodžiusios komandos pateko į savivaldybių etapą, kuriame varžėsi su kitų mokyklų atstovais dėl teisės dalyvauti zoninėse varžybose. Zoninių varžybų etape dalyviai ir komandos teritoriniu principu buvo suskirstomi į pogrupius. 1-2 geriausias šio etapo komandos ar dalyviai iš kiekvieno pogrupio pateko į tarpzonines varžybas.

Tarpzoninėse varžybose atrenkamos geriausios Lietuvos mokyklų komandos, kurios gauna teisę dalyvauti finalinėse varžybose.
Birželio 6-7 dienomis Lietuvos mokyklų žaidynių finaluose kovos futbolo, krepšinio, tinklinio, lengvosios atletikos, stalo teniso, kalnų dviračių ir „Drąsūs-stiprūs-vikrūs“ komandos.

Lietuvos mokyklų žaidynės skatina sporto ir kūno kultūros svarbą, kiekvienam mokiniui sudaro sąlygas sportuoti, per sportą ugdo atsakingą ir pilietišką žmogų ir taip kuria aktyvią ir laimingą visuomenę.

Lietuvos mokyklų žaidynes organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, remia Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir bendrovė MAXIMA LT, o projektą įgyvendina Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės bei mokyklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją