Ji nebėgo šaligatviu, ji mesdavosi tai į vieną eismo juostą, tai į kitą. Iš tikrųjų tuo metu beveik stustojo širdis, mačiau, kaip jos vos neparbloškė kita eismo juosta greitai važiuojantis automobilis. Tokiu atveju negalvoju kas bus, kaip bus, ar man bus saugu. Gal tai ir labai blogai. Nežinau, niekada nesvarsčiau.

Mašiną „numečiau“ tiesiog pirmame pasitaikiusiame nedideliame posūkyje. Palikau su įjungtu varikliu, nes naiviai tikėjausi iš karto pagauti mažylę. Bandžiau nukreipti ją į šaligatvį, tačiau šunytė metėsi į priešingą eismo juostą. Aš iš paskos. Variau viduriu gatvės, rankomis stabdžiau mašinas, vyliausi, kad ant žmogaus nevažiuos. O jei paliksiu ją, galimybės išlikti ji greičiausiai neturės.

Jau iš karto pastebėjau, kad kažkas su šunyte ne taip, ne taip ji stato kojytes, ne taip ji reaguoja į aplinką. Jau lyg ir atrodė, kad galiu ją ranka paliesti, staiga ji vėl metėsi į priešingą eismo juostą. Taip bėgiojau paskui ją mašinų pilna Olandų gatve nuo kalno žemyn ir aukštyn kelis kartus.

Labai noriu padėkoti vienam automobilio vairuotojui, kuris savo mašina užtvėre šunytei kelią, kad ji neišbėgtų į eismo žiedą. Jo dėka, mažylė metėsi iš gatvės į šaligatvį ir nubėgo prie autoserviso įmonės.

Nepasakosiu, kaip kalatojosi širdis ir drebėjo rankos. Meldžiausi tik dėl vieno, kad tik ji vėl nespruktų į gatvę. Ačiū serviso darbuotojams, kurie atsišaukė į pagalbos šauksmą ir apsupo šunytę, kad ji negalėtų pabėgti. Ir pagaliau, ačiū tau Dangau, šunytei uždėjome pavadėlį.

Dabar Temidė prieglaudoje. Supratome, kodėl šunytė taip elgėsi – lyg be orientacijos, susigūžusi, lyg nesuvokdama, kur ji, kas vyksta ir kad ji yra mirtiname pavojuje. Temidė akla arba jei mato, tai labai prastai. Mažylė dar be galo baikšti, saugiai ji jaučiasi tik prisiplojusi, prisispaudusi prie žmogaus.

Kaip ji atsidūrė mirtinai pavojingoje gatvėje? Gal kas nors atpažinsite šią šunytę. Gal kas nors ją matėte? Temidė neturėjo jokio antkakliuko, jokio pavadėlio. Tačiau šunytė prižiūrėta, kailiukas gražus. Skaudu žiūrėti kaip Temidė gūžiasi – kiti kvapai, kiti balsai. Mažylei turi būti be galo baisu.

Jei kas nors ką nors žinote apie šią šunytę, skambinkite tel. 865244093, 868474049. Jei neatsiras jos šeimininkai, Temidė bus dovanojama. Suprantama, kad tokiems šuniukams surasti namus yra labai nepaprasta, bet žmonės, kurie priglaudžia likimo nuskriaustą gyvūnėlį iš jo gauna begalinę meilę ir atsidavimą. Temidė yra labai švelni, labai gera kalytė, labai pasitiki žmogumi, glaudžiasi, spaudžiasi prie prie jo visu savo kūneliu.

Daugiau Temidės nuotraukų, galite rasti mūsų svetainėje Beglobis.