„Apsišašavęs“, pūliuotas, kraujuotas, gangrenuojantis „stiebas“ į uodegą tikrai nebuvo panašus. O pati katytė įspūdinga turėtų būti – pūkuota, ryškių bruožų, didžiulėm žėrinčiom akim ir, svarbiausia, meili kaip reta, tikras trintukas, patikli beždžioniukė. Na, kadangi patirties turime nemažai, labai gerai žinome, kas bus, kai į kraują pateks infekcija, prasidės nesuvaldomas įvairiausių stafilokokų dauginimasis ar kai musės prikraus kiaušinių – katei nepadės nei dešimtys veterinarų, nei kalnas pinigų. Apie skausmus ir psichologinę katės būklę po tokios traumos net galvoti nesinori.

Kadangi daugiau niekas padėti negalėjo, o laukti čia galima tik nelaimės (nelaimių mums ir taip užtenka), atėjus balandžio 15 d. rytui trys savanorės nuskubėjo gelbėti Sali. Tikėdami, kad esame ne vieni, ir vildamiesi, kad atsiras norinčių ir galinčių prisidėti prie Sali gydymo, priėmėme šį pavasario atradimą po VšĮ „Rainiuko“ sparnu.

Gražuolė, įspūdingoji, dailiausio pasaulyje snukučio savininkė pristatyta į gydyklą. Gavo vaistų nuo parazitų, pasodinta į narvą iki kitos dienos stebėjimui. Toliau laukia visos uodegos šalinimas, sterilizacija ir kirpimas „liūtu“. Reikia tikėtis, kad po veltiniais nebus žaizdų ir neišlįs kitos bėdos. Visus gerus žmones kviečiame prisidėti prie gydymo. Reikalinga parama – 200 eurų. Jei greitai nerasime globos, reikės daugiau. Ir, žinoma, reikalinga laikina globa iki tol, kol rasime namus šiai tobulybei. Globėjus viskuo, ko globai reikės, pasistengsime aprūpinti, pakonsultuosime.

Katytė Vilniuje. Esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus. Katytė Sali labai švelni, miela, draugiška ir patikli. Tikrai sutars su vaikais, bus gera draugė ir ištikima šeimos narė. Sali gali būti metai – visai jaunutė, dėl nežinomų priežasčių atsiradusi gatvėje minkšta, ryški, raina pūkė.

Sali reikalingi saugūs namai, mylintys šeimininkai. Katytė bus išskirtinė – pūkuota, didelė, įspūdinga rainė be uodegytės. Svarbu, kad ir šeimininkai, ir Sali sutartų su šepečiu, kad ilgos kasos ateityje nekeltų rūpesčių, todėl apie kažkokias sodybas, kur ji bastysis, negali būti kalbų. Idealiausia minkšta pagalvė, didelė draskyklė, besišypsantis, mylintis žmogus šalia (dar tobuliau – su gardžiais konservais rankose). Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.