Kiekvieną komandą sudarė 8 moksleiviai, juos lydėjo du mokytojai. Šiemet konkurse dalyvavo net 6 Klaipėdos miesto mokyklų komandos, varžytis su klaipėdiškiais tikrai nėra lengva, nes iki šiol visada, kai dalyvaudavo šio miesto komandos, dažniausiai jos ir nugalėdavo. Šiemet dalyvauti konkurse buvo pakviesta ir Alsėdžių gimnazijos komanda.

Dalyvauti konkurse didelis iššūkis visai komandai, kurioje iš 8 dalyvių būtinai turi būti nors viena mergina.

Visą dieną vykstantis konkursas reikalauja sportinio pasirengimo, žinių, komandos susiklausymo, atidumo ir atkaklumo. Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla rengdama šį konkursą iš tiesų supažindina mokinius su tikru jūreivių darbu kasdieninėse ir ekstremaliose situacijose.

Kiekviena komanda turi įveikti užduotis baseine, dūmų labirinte, navigaciniame treniruoklyje, pirmos medicininės pagalbos teikimo, metlinio metimo, virvės tempimo, komandos nariai turėjo žinoti net 8 jūrinių mazgų rišimo būdus ir jų pavadinimus. Visos užduotys turėjo būti atliktos greitai ir tiksliai. Stengtis tikrai buvo verta, nes pagrindinis prizas tradicinis – kelionė AB „DFDS Seways“ keltu į Švediją.

Alsėdiškių komanda nuo pat pirmosios – prisistatymo užduoties  – sulaukė didelio konkurso organizatorių ir svečių dėmesio. Konkurso atidaryme dalyvavo Tarptautinės saugumo ir gelbėjimosi mokymo asociacijos nariai (atstovai iš Australijos, Norvegijos, Švedijos, Japonijos, Lenkijos, Latvijos ir kt.), Lietuvoje esančios  laivybos kompanijos ir daugelis jūrinių organizacijų – „Boscalis Baltic„,„Baltnautic“ „Limarko“ laivininkystės kompanija, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kompanija  ir kitos.

Pasibaigus konkursui pirmiausia buvo įteiktos specialios rėmėjų dovanos. Alsėdžių gimnazijos vardas uždarymo ceremonijoje skambėjo keletą kartų. „Limarko“ laivininkystės kompanija pakvietusi Alsėdžių gimnazijos komandą paskelbė, kad apdovanoją ją nominacija „Už geriausią prisistatymą“ ir kiekvienam mūsų komandos nariui skyrė po specialią dovaną. Dar vienas specialus prizas įteiktas kaip stipriausiai komandai – nugalėtojai virvės tempimo rungtyje.

Konkurse „Jūrų keliais – 2015“ Alsėdžių gimnazijai atstovavo Iveta Silkauskaitė, Robertas Dobilas, Jonas Mockūnas, Vilius Adačkus, Eimantas Bružas, Robertas Rimkus, Valdas Dobrovolskis, Gintautas Petrutis. Komandą ruošė Daiva Gramalienė ir Regimantas Kavaliauskas.

Atliekant primos pagalbos teikimo užduotis mūsų komandos atstovai Iveta Silkauskaitė ir Robertas Dobilas buvo vieninteliai iš visų dalyvių teisingai sustabdę kraujavimą ir sutvarstę nukentusiojo žaizdą.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmoji vieta šiemet atiteko Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos komandai ir tik 2 taškų skirtumu nuo nugalėtojų atsiliko  Alsėdžių gimnazijos komanda.   Dalyvių emocijos veržėsi per kraštus sužinojus, kad konkurso rėmėjai gegužės mėnesį keltu „DFDS Seways“ keliauti pakvietė ne tik pirmos, bet ir antros vietos laimėtojus.