Mūsų progimnazijos pradinių klasių mokiniai mokyklos koridoriuose surengė parodas „Žemė bunda“ ir „Pavasario pranašai“.

Mokytoja J.Morkevičienė su Gamtosauginės mokyklos komiteto nariais sudarė ekologinio mėnesio veiklos planą, organizavo Žemės vėliavos pakėlimą. Technologijų mokytojas A.Raišelis ir mokiniai sukalė naujų inkilėlių paukšteliams ir juos įkėlė į medžius, augančius prie mokyklos. Dalyvavome respublikiniame muzikos kūrinių konkurse „Grįžta paukščiai...“, akcijoje „Paukščiai grįžta namo“ Paežerių girininkijoje.

Paskui trečiokai pakvietė visus akcijos dalyvius ir mokyklos pradinių klasių mokinius pažiūrėti nuotaikingą spektakliuką „Voro vestuvės“. Šį spektakliuką Žemės dienos proga trečiokai padovanojo ir specialiosios mokyklos-daugiafunkcinio centro vaikams. Vaikai labai jaudinosi, po spektakliuko kalbino ir dainavo kartu su jais.

Trečiokai paminėjo ir pasaulinę Vandens dieną. Klasių mokytojos surengė viktoriną apie vandenį. Mokiniai buvo aktyvūs, turėjo daug žinių apie vandenį. 5-8 klasių mokiniai kūrė kryžiažodžius apie medžius, apie Krekenavos regioninį parką. Tai artimiausia saugoma teritorija, kurią yra aplankę daug mokyklos mokinių, prisilietę prie natūralios gamtos. Tikimės, kad atšilus orams daugiau laiko leisime gamtoje, valysime aplinką, rinksime šiukšles iš pamiškių ir pakelių, keliausime dviračiais į savo „Svajonių parką“.

Manome, jog Žemė yra dėkinga, kad lipniūniečiai stengiasi pažinti ją.

3a klasės mokytoja V.Želvienė, biologijios mokytoja J. Morkevičienė