Dalinamės su jumis kelių tėvelių atsiliepimais apie tai, kaip trečiadienio rytą jiems sekėsi į darželį užregistruoti vaikus.

„Sistema neveikia jau nuo 7.45 val. ryto. Vėl viskas tas pats. Pasiskambinau į savivaldybę A. Zuoko siųstuose laiškuose pateiktu telefonu. Pasakė, kad sistema „užlūžo“, nes vienu metu pradėjo jungtis daug vartotojų... Bet tai o ko jie tikėjosi, kad po vieną visi jungsis? Juk pirmumo teisė yra ir pagal tai, kas pirmas spėja užsiregistruoti... Kiek galima??? Vilniaus savivaldybė, matyt, šaiposi iš žmonių!!! Ar jų nuomone mes neturime savo planų, darbų, o turime dabar visą dieną sėdėti prie kompiuterių ir laukti stebuklo?“, – apmaudą liejo mama Viktorija.

Sistema skundėsi ir kitos mamos.

„Panašu, kad staiga, prieš antrą rinkimų turą A. Zuokas parašė tik gražų pranešimą „tėveliams“, ir sugadino IBM ir kitų kompanijų vardą, kurios raštiškai patvirtino, kad sistema yra saugi.

Tris mėnesius Vilniaus savivaldybės darželių registracijos sistema buvo „tikrinama“ dėl tariamos atakos (...). Labai pikta, kad prisėdus kovo 25 rytą registruoti savo vaiko prie sistemos, jau prieš registracijos laiką matėsi, kad sistemos darbas jau sutrikęs nuo apkrovos, žodžiu, kad tėveliai jau „atakuoja“ savivaldybės serverį, ir bando užsitarnauti dar vieną nemokamą darželio lankymo mėnesį, kaip jau žadėjo buvęs Vilniaus meras kompensuoti rugsėjo mėnesį lankysiančių vaikų tėveliams. Ir pikta, ir apmaudu, ir tuo pačiu džiugu, kad buvęs Vilniaus meras nebeturės galimybės apgaudinėti tėvelių“, – rašė vilnietė mama Živilė.

„Esu mama, auginanti sūnelį, kuris jau ateinantį rugsėjį turėtų eiti į darželį, tačiau ir vėl sistema neveikia. Prie Vilnius.lt puslapio prisijungusi buvau nuo 7 val. ryto, viskas veikė, t.y. bent jau leido prisijungti, o dabar ir vėl liekame kvailio vietoje, nežinau, kam ir dėkoti“, – rašė vilnietė Oksana.

„Esu pusantrų metukų sūnelio mama, kaip ir visi tokio amžiaus vaikų tėveliai laukiu, kada jau bus galima stoti į eilę dėl darželio... Deja, sausio mėnesį tokios galimybės nebuvo... Praradome tris mėnesius... Paskelbus, kad bus galima registruoti šiandien, sužibo maža viltis šiais metais patekti į taip lauktą darželį, bet... Eilinį kartą to padaryti neįmanoma... Ir kas atsakys mums į klausimą, kodėl? Eilinį kartą pasityčiojimas iš žmogaus...“, – piktinosi skaitytoja Giedrė.

Užregistruoti atžalą pavyko

Vilnietis tėtis Sigitas DELFI portalui nuosekliai pademonstravo, kaip jam sekėsi į darželį užregistruoti savo mažylį – vyrui pavyko tai padaryti apie 8.35 val., tačiau jis jaudinasi, kad registracija nebus laikoma pavykusia.

„Darželių sistema pradėjo striginėti likus kelioms minutėms aštuonių ir lūžo ~07:59, kai tik prasidėjo didysis „refreshinimas“. Pora minučių po aštuntos – serveriai nebeatsakė. Pridedu du „printscreen'us“.

Tiesa, apie 8.15 val. sistema buvo trumpam atsigavusi, ir net leido užpildyti pirmąjį pateikimo formos lapą, tačiau bandant išsaugoti rezultatą teliko eilinį kartą nusivilti
Šiuo momentu (laiškas atsiųstas 8,53 val. – DELFI), kaip žinia, nebekrauna net ir titulinio www.vilnius.lt. Kaži, registruoja vaikus savivaldybėje ar ir vėl nepriiminės prašymų...?“, – rašė tėtis.
Ji pranešė, kad sistema apie 8.35 val. bent jau laikinai buvo atsigavusi ir jam pavyko pateikti prašymą. „Asmeninius duomenis „printscreen'e“ nutryniau. Tegu tik pabando dabar „neužskaityti“ registracijos“, – rašė jis.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)