Darai kitiems – gauni sau

Tarptautinės ekonomikos studentas D. Daukša – VU Karjeros dienos’14 rinkodaros vadovas. Bendraudamas su įmonių atstovais ir kviesdamas juos prisijungti prie projekto, net nesitikėjo, jog sutiks savo būsimą darbdavį: „Kontaktavau su daugiau nei 50 įmonių personalo skyriais, tad visi jie man buvo tik būsimi Karjeros dienų dalyviai, o ne potencialūs darbdaviai. Nesitikėjau, kad vienas iš jų man pasiūlys darbą, dabar dėl to labai džiaugiuosi“.

D. Daukša jau pusę metų dirba marketingo vadybininku UAB „Ruptela“, prieš tai ten pat atliko trijų mėnesių praktiką. „Jau pirmomis praktikos dienomis supratau, kad su šia įmone noriu sieti ir tolimesnę ateitį. Tai – telekomunikacijų įmonė, kurianti transporto valdymo sprendimus, tad čia galiu tobulėti kaip šios srities specialistas. Be to, kolektyvas jaunas ir labai draugiškas, tad greitai adaptavausi“.

Apžiūrėti įmonę ir joje... pasilikti

Lukas Kairys VU Matematikos ir informatikos fakultete studijuoja Programų sistemas ir jau beveik metus sėkmingai dirba programuotoju įmonėje „Adform“. Apsilankęs VU Karjeros dienų metu, čia pasiliko visam laikui.

„Renginio dalyviams buvo siūloma dalyvauti ekskursijose po įvairias įmones. Pasinaudojau šiuo pasiūlymu ir apsilankiau programinę įrangą skaitmeninei reklamai kuriančioje kompanijoje „Adform“. Pristatytos praktikos galimybės mane labai sudomino ir nusprendžiau savo karjerą pradėti čia“, – prisimena L. Kairys.

L. Kairys džiaugiasi, kad pavyksta derinti studijas ir darbą, o įmonėje sukuriamos sąlygos tobulėti, dalyvaujant įvairiose tarptautinėse konferencijose bei mokymuose. Jis teigia, kad būtent VU Karjeros dienos jam suteikė galimybę siekti karjeros aukštumų.

Vilniaus universiteto Karjeros dienos (VU KD) – tai jau aštuntus metus organizuojamas projektas, padedantis studentams ir darbdaviams užmegzti tarpusavio ryšius. Šiais metais karjeros mėnesiu skelbiamas kovas – visą mėnesį studentai bus kviečiami į ekskursijas po įmones, o kovo 23-27 dienomis vyks renginių savaitė – paskaitos, diskusijos, darbo pokalbiai, įmonių kūrybinės dirbtuvės ir, daugelio Karjeros dienų veidu vadinama, kontaktų mugė.