Andres Siiman vadovaujamas dambrelių ansamblis visus išjudino tradiciniams lietuviškiems ir estiškiems šokiams. Nuvargę šventės dalyviai vaišinosi ne tik blynais ir karšta arbata, bet ir karininkų ant laužo išvirta sriuba. Vieno puodo visiems nepakako, teko virti antrą.

Neapsieita ir be Kanapinio ir Lašininio kovos. Kaip ir priklauso, laukiant pavasario ir gamtos atsinaujinimo, Kanapinis nugalėjo Lašininį. Šventės kulminacija tapo Morės sudeginimas.

Šventę organizavo Tartu lietuvių bendruomenė, veikianti jau nuo 1993 m. Šiuo metu bendruomenei oficialiai priklauso beveik 20 narių. Renginiai yra atviri visiems Tartu gyvenantiems ir dirbantiems/besimokantiems lietuviams bei jų draugams.

Bendruomenė aktyviai švenčia valstybines ir kitas šventes, o kiekvieną pirmą mėnesio antradienį susitinka pabendrauti prie taurės vyno. Artimiausias renginys – kovo pradžioje vyksiantis Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas prisiminimų vakaras-diskusija, kuriame dalyvaus Lietuvos ir Estijos Nepriklausomybės aktų signatarai ir istorikai, o ateit paklausyt galės visi norintys. Daugiau informacijos bus paskelbta bendruomenės puslapyje.