2014 m. lapkričio 12 d. Kėdainiuose vyko mokinių olimpinio festivalio kvadrato varžybos, kuriose dalyvavo mergaičių ir berniukų komandos iš Kėdainių „Aušros“ sveikatingumo ir sporto, Juozo Paukštelio pagrindinių mokyklų, Krakių Mikalojaus Katkaus, Akademijos, Šėtos ir Josvainių gimnazijų. 

Josvainių gimnazistų pasiekimai šiose varžybose buvo tikrai geri – mergaitės iškovojo antrąją vietą, o berniukams, iškovojusiems pirmąją vietą, buvo suteikta teisė atstovauti Kėdainių rajoną zoninėse kvadrato varžybose.

Lietuvos mokinių olimpinio festivalio berniukų zoninės kvadrato varžybos įvyko gruodžio 6 dieną Kėdainių „Aušros“ sveikatingumo ir sporto pagrindinėje mokykloje. Čia josvainiškiai susirungė su kaimyninių rajonų komandomis iš Jonavos ir Radviliškio. Berniukų komandos susitelkimas padėjo šiai ekipai iškovoti pirmąją vietą bei patekti į tarpzonines varžybas.

Be viso to, minėtos Josvainių gimnazijos sportininkų komandos dar sėkmingiau pasirodė ir olimpinio festivalio kaimo vietovių mokyklų grupėje. 2014 m. gruodžio 2 d. Akademijos gimnazijoje vykusiose Kėdainių rajono varžybose, kuriuose dalyvavo net devynios mergaičių ir aštuonios berniukų komandos, Josvainių gimnazijos auklėtiniai iškovojo pirmąsias vietas. Patekę į zonines varžybas, tiek mergaičių, tiek berniukų kvadrato komandos  sausio 10 d. namuose kovėsi su komandomis iš Krekenavos ir Ruklos. Josvainiškių ekipos užėmė pirmąsias vietas ir vėl gavo galimybę atstovauti Kėdainių rajoną tarpzoninėse varžybose.

Kruopštus ir nuoseklus Josvainių gimnazistų darbas, vadovaujamas kūno kultūros mokytojos metodininkės Gitanos Jurgelevičienės, duoda nuostabių rezultatų. Tad belieka mūsų komandoms palinkėti dar didesnės sėkmės!