Renginį „Keturkojų Kalėdos 2014“ organizavo Klaipėdos socialinių mokslų kolegijos studentai. Viena iš labdaringo renginio organizatorių Rosita Vaičiulė teigė, kad gyvūnai yra labai pažeidžiami mūsų draugai, kuriems tikrai reikia pagalbos, o ją suteikti gali tik žmonės.

„Žmogus savyje turi labai daug gėrio, todėl nesu linkusi vertinti žmonių ir manau, kad šis renginys padės jam atskleisti save, suprasti, kiek aplink daug gerų žmonių ir suvokti, jog jis gali padėti“ , – dar neprasidėjus renginiui kalbėjo R. Vaičiulė. Šventėje dalyvavo ir Seimo narė Agnė Bilotaitė su savo šuniuku.

Viena iš gyvūnų globos namų „Linksmosios pėdutės“ savanorių teigė, kad renginyje buvo didelis žmonių aktyvumas. Lankytojai noriai aukojo globos namams. Ji tikino, kad šventei savanoriai pradėjo ruoštis prieš mėnesį, kai tik sužinojo apie renginį. Savanorė kalbėjo, kad renginys „Keturkojų Kalėdos 2014“ lankytojams suteikė labai gerų emocijų dozę, be to, atsirado proga paremti beglobius gyvūnus.

Šventės lankytojai galėjo pasimėgauti šilta koše. Ją pardavinėjusi savanorė Jurgita sakė, kad lankytojų sulaukė itin daug. Ji atskleidė, kad apie idėją, kaip surinkti lėšų keturkojams, pradėjo svarstyti prieš 2 mėnesius. Savanorė mano, kad šis renginys svarbus tuo, kad buvo atkreiptas dėmesys į gyvūnus, kuriems reikia pagalbos.

„Tikimės, kad jeigu mūsų surinktos lėšos padės nors vienam gyvūnui išgyventi, atrasti šeimininką bei šiltus namus, mūsų tikslas bus pasiektas“, – sakė Jurgita. Labdaringoje kalėdinėje popietėje rinkosi šimtai klaipėdiečių. Lankytojai galėjo pasimėgauti šiltu maistu, stebėti muzikinius ir šokių pasirodymus. Nebuvo pamiršti ir patys mažiausieji: jie turėjo galimybę pabendrauti su policijos simboliu – šuniuku Amsiu. Taip pat vaikams draugiją palaikė Kalėdų senelis.

Socialinių mokslų kolegijoje dėstanti Rosita Vaičiulė žada ir toliau rengti labdaringas šventes, skirtas paremti beglobiams gyvūnams. Ji tikisi, kad ši šventė ilgainiui taps tradicija.