Košmaras be pabaigos. Ir vėl viskas nuo pradžių... Didžiausią siaubą kelia tai, kad gyvūnai ten neturi kur pasislėpti, pasišildyti, kai jų tiek daug, vieno žmogaus atnešto maisto visiems nepakanka. Anksčiau tai buvo kažkokių senų pastatų griuvėsiai, vėliau – šalia pastatyti angarai (juose vykdoma kažkokia veikla, keli šios gaujos atvesti šuniukui paimti sargauti).

Gavome pranešimą iš ilgametės Pagirių šunų maitintojos, kad iškritus sniegui, paspaudus šaltukui, „naujokė“ kalytė pastebėta su dviem mažyliais. Blaškosi teritorijoje, neranda vietos. O du vos nuo žemės matomi žvėriukai kratosi nuo šalčio, alpsta iš bado, visai sustėrę ir sudžiuvę. Suprasdami, kad mažyliai per tokį šaltį neišgyvens, neturėjome laiko galvoti.

Kalytė baikšti, kol prieina prie maisto, viskas būna suvalgyta gaujos, tad ji perkarusi, suprantama, kad jei ir turi pieno, jis yra bevertis, jo siaubingai stinga augančioms gyvybėms. Važiavome „tik nufotografuoti“. Deja, nepavyko laikytis sau duoto žodžio, kai pamatėme, kad du 1,5 mėn. šunyčiai sėdi šiukšlių krūvoje ir sustingę nė nebando sprukti – tik susisuka į kamuoliukus ir inksčia. Tą dieną buvo paimti du šuniukai. Netrukus sulaukėme skambučio iš tos pačios šunų mylėtojos, kad rastas vienas lavonėlis... O netrukus aptikti dar du šunyčiai – visai nusilpę, apsirgę.

Nebuvo kur dėtis – reikėjo ir juos imti. Šiuo metu turime labai laikiną globą, tik kol rasime kitą išeitį. Į stacionarus su 4 šuniukais mūsų niekas nepriima. Esame dėkingi globėjui už kantrybę. Ir labai prašome atsiliepti žmones, kurie galėtų priglausti šiuos mažylius iki tol, kol jiems surasime nuolatinius namus.

Yra keturios nuostabios mergytės, kurių laukia didžiuliai iššūkiai. Vos atvežtos į globą, jos sunegalavo, prasidėjo virškinimo problemos. Pamatėme, kuo jos mito: tai buvo poletileniniai maišeliai, putplastis, stiklo vata, kažkokios medinės atraižos ir kiti siaubingi dalykai. Kažin, ar iš bado, ar iš alkio, bet Šerkšniukių pilveliuose šiuo metu yra visko, ką gali rasti statybvietėse. Mažylės gydomos, spec. maistu taisoma jų skrandžio ir žarnyno būklė.

Ieškome Šerkšniukėms globos ir prašome paramos jų gydymui, išlaikymui. Per savo trumpą gyvenimą jos dar nieko gero taip ir nematė, pažadėjome, kad nuo šiol viskas bus kitaip – daugiau niekada nebereikės verkti dėl šalčio ar alkio, daugiau jos niekada nebebus vienos ir niekam nereikalingos. Jei tik galite pagloboti bent vieną ar kelias, susiekite. Sustiprėjusios mergytės ieškos ir nuolatinių namų, jei kažkuri „krito į akį“ jau dabar – skambinkite, rašykite. Labai ačiū.

Roksi, Mini, Lulu, Siuzi turėtų augti nedidukės, pusilgio, šiurkštaus plauko, ištikimos, labai protingos. Deja, Pagiriuose liko ir kita didžiulė problema – suaugę šunys. Jais besirūpinančiai moteriai vienai labai sunku kasdien išmaitinti tokią gaują. Šuneliai dažnai būna alkani... Labai reikia pagalbos sausu maistu, kruopomis, mėsa ar pinigėliais, už kuriuos galėtume visų šių dalykų nupirkti. Taip pat ateityje būtinai reikės sterilizuoti ir kalytę-mamą, tik kaip ją ten grąžinti atgal, kai ji akivaizdžiai badauja, nes ją nuveja kiti, didesni senbūviai? Tikrai nežinome, ar visi šunys laukiniai, yra naujokų, tad galbūt jie tikrai turėję namus, tik išmesti visai neseniai.

Galbūt norite kažkuriam iš jų padovanoti gyvenimą ir suteikti namus? Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.