Situacija klaiki ir vienintelis būdas neišprotėti – nebepriimti naujų varguolių. Tada, kai galva, atrodo, sprogs, būtinai atsiranda eilinis skubus atvejis...

Bitė – mažytė, patikli, labai draugiška katytė. Ji Tuskulėnų g. (Vilniuje) atsirado lapkričio 5 d. Ten gyvenanti kačių mylėtoja kelias dienas ją šėrė, o paskui parsinešė namo, nes nebegalėjo žiūrėti į suvargusią, ligotą būtybę. Na, bėda didžiausia buvo ta, kad jau po dviejų dienų gelbėtoja turėjo išvykti į užsienį. Išsigandusi moteris pasakojo, kad sužeistos katytės galinės letenos (ar nudeginta, ar nudirta oda nuo pėdučių), taip pat sumuštas viršutinis žandikaulis – pūna, pūliuoja, kraujuoja, atrodo, kad dalies trūksta. Nuplėštas gabalas uodegos, o visą šitą košmarą papildo siaubingos virškinimo problemos.

Kokiu būdu alima ją paleisti atgal į gatvę? Neatsisakėme jai suteikti veterinarinės pagalbos. O kas gi toliau? Per stebuklą dieną prieš Bitės pagalbos prašymą mums parašė Daiva, kuri sutiko „kažką“ priglausti. Kadangi Bitei nebuvo vietos net stacionaruose (juose daugybė ligoniukų), tuoj pat pasiūlėme Bitę. Atsirado viltis padėti šiai vargšelei. Be siūlomos globos pagalba būtų neįmanoma!

Keliavome į gydyklą. Panašu, kad katytė pakliuvo po ratais, patyrė žandikaulio traumą, o uodegos neteko seniau. Patologinis viduriavimas, dėl kurio galinių letenų oda nuolat drėko ir šuto, sukėlė uždegimą, štai kodėl ji neleidžia prisiliesti prie kojyčių. Atliktas koprologinis tyrimas, nustatyta žarnyno bakterija. Pradėtas gydymas.

Bitė – lėliško grožio katytė, nepaprastai miela, švelni, prieraiši. Priaugusi svorio, ji atrodys kaip mažas burbuliukas. Ypatingai dailus jos snukutis, minkštas kailiukas. Jaunutė, neturi nė metų. Sutaria su kitais gyvūnais. Būsime dėkingi, jei prisidėsite prie jos gydymo ir išlaikymo. Kurį laiką bus reikalinga spec. dieta, vaistai. Tikimės, kad ji sėkmingai pasveiks. Ačiū Daivai už pasiūlytą globą. Tikimės, jos katytė priims viešnią ir nepatirs streso, o išgydyta Bitė saugiai lauks namų.

Kažkodėl abejoju, kad jos kažkas ieško... Bet esame tikri, kad ši raina trispalvė anksčiau turėjo namus. Jei senieji šeimininkai neatsilieps, pasveikusiai Bitei ieškosime naujų, gerų namų. Jeigu Jums katytė patiko jau dabar, susisiekite. Dėkojame už pagalbą. Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.