Viena po kitos pasipylė prieštaringai vertinamos kasdienės istorijos, kuomet skaitytojai piktinosi tėvų abejingumu ir leidimu vaikams daryti viską.

Stebina tėvų abejingumas

„Šiemet vasarą parduotuvėje „H&M“ mačiau mamą su maždaug trejų metų sūneliu. Vaikas ėjo paskui ją nepatenkintas, zyzė ir spaudė ne tik į ją, į kitus pirkėjus ir visur aplink. Mamelė net nemėgino sudrausmint“, – pasakojo skaitytoja Eglaitė.

„Teko ir mums nukentėti. Vakarieniavome, atėjo toks pyplys ir nusivalė pomidorų padažu ištemptas rankas į vyro kostiumą. O mama sėdi ir dėmesio nekreipia, nors vaiko rėkimas, lakstymas po kavinę visus nervina. Su tokiais žvėriukais tėvai turi sėdėt namie. Jiems ne vieta viešojoj vietoj, kur renkasi normalūs žmonės“, – piktinosi skaitytoja.

„Teko prekybos centre matyti, kaip maždaug 4-5 metų vaikas spardė supermamos kojas, o ta jam nei žodžio neištarė. Po 10-12 metų šis monstriukas užmuš tėvelius, negavęs pinigėlių cigaretėms ar narkotikams“, – rašė pasibaisėjusi skaitytoja.

„Viena jauna mama į visus rimtos muzikos koncertus atsiveda savo gal kokių 3 metų dukrytę. Na ir prasideda: vaikas ima lakstyti, garsiai šūkauja, visą koncertą valgo, rėkia, garsiai žaidžia su mama. Nesuprantu, kodėl dėl kažkieno vaiko aš turiu negirdėti koncerto?“, – piktinosi skaitytoja iš Klaipėdos.

Neiškentę aplinkiniai drausmina „stebuklėlius“

Skaitytojai dalinosi pasakojimais, kaip bandė drausminti mažuosius neklaužadas ir jų tėvelius, tačiau vaikų auklėjimas – jautri tema ir kiekvienas žmogus turi savo tvirtą nuomonę.

„Važiuoja traukinuku studentės, priešais atsisėda mamytė su mažąja dukryte. Mažoji, kokių 6 metukų, supa kojytėmis vis atsitrenkdama priešais sėdinčiai merginai į koją. Mamytė tyli, studenčiokė nedrįsta nieko sakyt, kenčia. Šalia esantis jaunas vaikinukas išsiėmė kramtomą iš burnos ir mažajai princesytei įsegė į plaukus, tai suspigo mamytė. O vaikinas ramiai tarė: „Jei jūs manote, kad jūsų dukrai viskas galima,  tai kodėl dabar rėkiate?“ Ir aš visiškai palaikau tą vaikiną“, - istorija pasidalino skaitytoja.

„Nusivedžiau vaikus į parką, manieji kartu su kitais draugiškai žaidžia smėlio dėžėje. O viena gal kokių 4 metų snarglė tai vienam, tai kitam vaikui po saują smėlio ant galvos pila, kitam į akis metė, o motina sėdi prie pat ant suoliuko ir jai absoliučiai vienodai, ką jos snarglė išdirbinėja. Aš jai neiškentus pasakiau: „Tu matai, ką tavo vaikas daro?“ Tai įsivaizduojat, jos snarglė išlipus iš smėlio dėžės pradėjo visiem vidurinį pirštą rodyt ir keiktis. O supermamulė man sako: „Atsikabink arba policiją iškviesiu“. Sakau: „Kviesk, tegu pamato, kaip puikiai vaikas išauklėtas, ir jei dar kartą pasikartos, tau pačiai kibirą smėlio ant galvos subersiu“. Su chamais jų kalba kalbėt reikia“, – savo istorija dalinosi skaitytoja.

„Dirbu parduotuvėje ir teko susidurti su ne vienu stebuklėliu. Rėkia, spardo, viską ima, mėto, čiupinėja ir nebandyk drausmint tokio išdykėlio, jei mama jam viską leidžia. Kartą vaikščiojau paskui vieną penkiametę, rinkau ir dėliojau jos išmėtytas prekes. Kelis kartus perspėjau, kad taip nedarytų, bet ką jūs manote, mamytė pakėlė tokį skandalą! Kaip, pasak jos, čia nemalonu ir ką, negalit susidėti, bet mes juk darbą dirbam, o ne jos vaikų aukle esam. Sako tik pažais, pasiūliau nupirkti savo atžalai išmėtytas prekes ir lai pažarsto namie. Gal ir pasikarščiavau, bet tikrai išvedė iš kantrybės jos nemandagumas, tik tada mamytė su savo beibiu išsinešdino, nes nieko pirkti jai ir nereikėjo. Į parduotuvę su vaiku atėjo pažaisti, kaip kokioje žaidimų saloj. Pažadėjo čia negrįžti – ir ačiū, Dievui“, – apie nemalonų incidentą pasakojo skaitytoja.

Kur reiktų nubrėžti ribą, kiek vaikų elgesys gali būti toleruojamas, o kada reikia reaguoti į tėvų abejingumą ir nepriežiūrą? Gal ir Jums teko susidurti su nevaldomais mažamečiais vaikais, kviečiame pasidalinti savo istorijomis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vaikas“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1034)