Šiais metais vienu iš pagrindinių miesto šventės akcentų taps tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“, kuris Plungėje yra organizuojamas kas 2 metus, o šiais metais vyks jubiliejinį X-ąjį kartą. Festivalyje dalyvaus 12 folkloro kolektyvų iš Lietuvos, svečiai iš Rusijos, Vokietijos ir Lenkijos. Tarptautiniu folkloro festivaliu ,,Saulelė raudona“ yra siekiama pristatyti plungiškiams ir miesto svečiams užsienio šalių, Žemaitijos krašto ir kitų Lietuvos regionų folklorą, etnines tradicijas, rūpintis jų išsaugojimu ir populiarinimu.

Šiemet Plungės Miesto šventė vyks birželio 20 – 22 dienomis. Didžiausi miesto šventės renginiai tradiciškai vyks Babrungo slėnyje ir prasidės birželio 21 d. 13 val. šventės ir jubiliejinio X-ojo tarptautinio folkloro festivalio ,,Saulelė raudona“ atidarymu, šventinę atmosferą savo pasirodymu kurs ir vienas populiariausių ansamblių Lietuvoje ,,Jonis“. Dar prieš šventės atidarymą plungiškius į miesto šventę kvies muzikinis karavanas, nuo pat ryto plungiškių įvairiose miesto erdvėse lauks įvairios atrakcijos, akcijos, varžybos, žaidimai, kolektyvų pasirodymai, koncertai. Birželio 21 d. plungiškiai ir miesto svečiai taip pat bus kviečiami į Vytauto Šiškausko ir grupės ,,Biplan“ koncertus.

Šventė tęsis ir sekmadienį (birželio 22 d.), Babrungo slėnyje vyks Plungės rajono savivaldybės bendruomenių prisistatymai-koncertai, tarptautinio folkloro festivalio ,,Saulelė raudona“ ir Miesto šventės uždarymo koncertas kartu su geriausiais folkloro kolektyvais, Viliaus ir Violetos Tarasovų koncertu.

Senamiesčio aikštėje šventės dienomis šurmuliuos tautodailės, amatų ir prekybos mugė, bus demonstruojami tradiciniai amatai, liaudiškų šokių ritmu pajudėti kvies X-ojo tarptautinio folkloro festivalio ,,Saulelė raudona“ dalyviai.

Kviečiame birželio 20 – 22 dienomis švęsti Plungės miesto šventę kartu!