Jūs turėtumėte didžiuotis, kad tapote pavyzdžiu, kaip nederėtų elgtis tikrai mamytei. Juk mamos - nepriklausomos nuo „mamyčių klubų“, vaikiškų reklamų ir kitų smegenų plovimo sistemų. Mama laiką leidžia su vaikais, šeima. Mėgaujasi artumu, vaiko lavinimu.

Cituoju: „kodėl agresyvios piktų aukščių reklamos fone nėra įspėjimo pirkėjams, kad prekybos centras neturi to, kuo bando privilioti mažuosius?“. Ohohoho. Ir ką gi priviliojo? Nepatenkintą mamytę. Tikėtina, kad vaikas nepatyrė tiek streso kiek šeimos „galva“.

Mielosios kibernetinės mamytės, išlįskite iš mamyčių klubų. Vyrai Jūsų laukia, vaikai baigia nusiaubti namus. Ne, ne. Nereikia lupti vaiko ar barti. Jus sėdėjote internete ir vaiko nematėte. Vaikas nekaltas, kad neparodėte, ką ir kaip jis turi daryti.

Sužinojote, kad vyras susirado kitą moterį? Sveikinu, jis susirado moterį, o ne virtualią mamytę, kuri ieško, komentuoja, konsultuojasi, net klaviatūra kaista.

Pagarba mamoms, kurios šią akimirką bendrauja, šeimininkauja, prižiūri, globoja, ir visais kitais gerais dalykais užsiima tik realiame gyvenime. Reikia patarimų šeimos, buities, ar kitais klausimais? Pirmoje vietoje - tėvai (klausk, skambink, aplankyk, sužinosi, ko dar niekada nežinojai ir tuo pačiu tėvelius pradžiuginsi). Neturi tėvų? Ne bėda. Yra giminės, draugai. Atsirink vyresnius, kurie turi realios patirties, o ne XXI a. mąstytojus.

Nerūpi kitų nuomonė, esi pati sau mama? Sveikinu, kai pasensi, nebus, kas karšins tave. Ai, teisingai, tau juk nerūpi.

Turiu gerų draugų, pažįstamų, sesę, vaikiną, darbą, laisvalaikį, ir aš taip juos myliu! Ir prisiminiau vaikystę. Augau nepasiturinčioje šeimoje, bet mylinčioje. Buvo visko, nepritekliaus, ir ne, gaudavome dovanų, švęsdavome visas valstybines šventes, turime lietuviškus vardus (neparinktus pagal mėgstamiausią serialą), turėjome savo kiemą, namą, nemirtingus draugus. Visa tai liko, tėvai taip iki šiol laimingi gyvena. Gerbiami internautai, tai yra gyvenimas.

Nebegadiname vaikų, nebegadiname šeimyninių santykių. Nulipkime nuo kompiuterių. Einam į kiemą, parką, kiną, tiesiog einame visi kartu į lauką, tada vaikai pamatys tikrus paukščius, kurie tikrai gali nuskristi, ir visa tai - nemokamai. Sėkmės išmokti gyventi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Turite minčių šia tema? Jomis galite pasidalinti žemiau: