Deivės, tokį vyrą pamačiusios, nori papirkti jį savo „ledine“ išvaizda, gi ne be reikalo tiek lėšų investavo į savo garderobus, turi atsipirkti visi į įvaizdį investuoti pinigai, o nusižiūrėtas laimikis - tikrai neblogas variantas. Kitaip tariant, stiprus, galingas, „mužikiškas“ vyras, olia lia, kokių versliukų dar spės susukti, net mintyse skaičiuoja ne savo skatikus.

Kaip žinia, tokie jau nekuklūs vyrai niekada nepraleis progos pasinaudoti „deivėmis“ (...). O, šios, vargšės, tikėdamos, kad jau rado tinkamą svajonių vyrą, iš džiaugsmo šokinėja ir virpa, kaip gyvenimas dabar pasikeis. Kaip maloniai atostogaus Karibuose, kaip nuolatos valgys restorane ir vargo nematys. Bet, deją, tie nekuklūs norai ir tampa tik norais, galiausiai ja pasinaudojęs, vyras tokią ir meta per kairį petį. Na, ir ką tokia „deivė“ begali kalbėti apie vyrus? O ką jau kalbėti apie bendrą šeimą? Nė, kalbų nebegali būti.

„Deivės“ pradeda gyventi savo malonumui, nuolatos medžioti vyrus, kurie bent tam kartui patenkintų jų nekuklius norus. Tam kartui gerai dėl savęs pagyvena ir tuo didžiuojasi. Tokios nuolatos garsiai afišuojasi, kokios yra laimingos: visada gražios, pasitempusios, be vaikų ir su savo pomėgiais, nepriklausomos nuo jokio vyro. Na, aišku, kaip bus priklausomos, kai dažniausiai apsiriboja atsitiktiniu seksu ir nuotykiais? Tokios moterys savo pomėgius aiškiai nusako: draugės, klubai, baliai festivaliai, manikiūras, pedikiūras ir pan.

Tokios „deivės“ visada keiksnos tas, kurios, jų manymu, nuolatos šlifuoja puodus, vergauja vyrui, bei vaikams. Taip pat niekada nesikuklins pasisakyti ir už abortus, nes tai jų kūnas, nuosavybė, pasirinkimo laisvė. Nors mylėtis negalvojant apie pasekmes - tai visiškas nemąstymo požymis (kitaip tariant - neišbrido iš paauglystės vargų). „Deivė“ bus ta, kuri nuolat niekins „paprastas“ moteris kaip pilkas ir nieko vertas pelytes.

O dabar pakalbėsime apie moteris, kurios paaukojo šeimą, vardan mokslo ir karjeros, ir tą padarė ne be reikalo. Dažniausiai tokios moteriškės žiūrėdavo irgi į „nepaprastus“ vyrus, kurie savo mintimis, idėjomis išsišoka visuomenėje, kurie kovoja prieš viską, kas nusistovėję ir pan. Tokie vyrai - nepriklausomo mąstymo, visada kritikuos tai, kas nemodernu, jau pasenę, nebeįdomu, jei reikės, ir pakovos už homoseksualų teises, jei reikės - tai ir prieš patį Dievą. Žodžiu, svajonių vyras, kuris žavi savo protu ir nepriklausomybe. Vyras menininkas, mokslininkas, bohema ir pan. Žavu, nepaprasta ir įdomu.

Na, ne be reikalo su tokiais vyrais nieko rimto bei tvirto ir nesukursi, juk šie vyrai nepriklausomi. Jiems šeima, vertybės - tai jau atgyvena ir kažkas panašaus į niekam tikusią tradiciją, kurią laikas keisti. O jie keičia tradiciją visokiais marazmais kaip seksas trise, nuolatinis kūrybingumo skatinimas narkotikais ir kitais naujais pojūčiais. Kitaip tariant, nieko gero gali nelaukti. Minėta moteris, suvokusi, kad su tokiu vyru nieko gero nesukursi, o nesinori žiūrėti į paprastą „vaikinuką“, su kuriuo bus žiauriai nuobodu, nusprendžia imtis karjeros.

Ši moteris postringauja apie šeimos moteris, kurių tikslai apsiriboja tik „pampersais“, vakarienėmis, pusryčiais, švariais skalbiniais. Nenuostabu, kad tiek „deivės“, tiek moterys karjeristės labai smarkiai klysta.

Šeima - tai reikalaujantis daug vargo „organizmas“, kuris turi padėti sukurti geresnius žmones, geresnę ateitį. Tik tvirtoje šeimoje vaikai išauga tokie, kurie turi tvirtą pagrindą ir yra išmokę atskirti blogus dalykus nuo gerų. Kitaip tariant, mokės išgyventi visuomenėje ir nebus traumuotos psichikos su įvairiausiais sutrikimais, priešingai negu tie vaikai, kurie išaugo ne šeimoje arba nemylinčioje šeimoje. Todėl, karjeristės ir deivės, nenuvertinkite „motinų“, vadindamos betikslėmis asmenybėmis.

Šeimos moterys dažniausiai žiūri į paprastus, kuklius vyrus, kurie atrodo rimti ir savimi pasitikintys viduje. Tokiems vyrams nereikia moteriai įrodyti „kietumo“ prabangiais daiktais ir panašiais dalykais. Kitaip tariat, vyrukai, kurie nebijo sunkaus darbo, nesistengia kažko nuolatos apgauti, kad prasuktų gerą „biznelį“. Kaip „kietuoliai“ - pasakytų mėmės. Tokie „mėmės“ daug protingesni ir santūresni, niekada nesidraskys ir plaukų nesipeš dėl besaikio turto idealo (nesivaikys milijono). Tiesiog su tokiais daug paprasčiau susikalbėti, išsiaiškinti norus, poreikius, vertybes, tokie vyrai mažai kada meluoja, nes nemato reikalo ir tikslo. Jei žiūri, tai žiūri į rimtas moteris, kuriomis galima pasitikėti ir „laimėje ir nelaimėje“, supranta šeimos vertybes ir idealus.

Moteris „deivė“ ar „karjeristė“ tiesiog neranda vyrų, kurie tiktų šeimai dėl paprasčiausios priežasties - nori labai jau „sėkmingų“, „pripažintų“, „turtingų“ vyrų. Su tokiais laimės nesukursi, nes tokie vyrai yra sugadinti. Vieni sugadinti šlovės ir pripažinimo, kiti - pinigų. Tokie žmonės nebežino, kur dėtis ir ką daryti su savo šlove. Jiems viskas atrodo lengvai pakeičiama ir nuperkama. Turtingajam bus lengva pakeisti moterį, nes eilėje jau laukia dvidešimt ledinių „dievaičių“. Tokie žmonės įpranta keisti ir nieko stabilaus nesukurti, nes jiems neįdomu, atrodo pilka ir nuobodu, jų manymu yra kur kas smagesnių dalykų, bet deja, vargu ar prasmingesnių. Daug proto nereikia tenkinti savo besaikes užgaidas: atsitiktinis laukinis seksas, narkotikai, barai, kelionės, hobiai ir t.t.

Karjeristės ir deivės, suvokusios savo padėtį, tegali džiaugtis vieninteliais dalykais: savo „kilniais“ tikslais ir nenualinta po gimdymo figūra, bei jos priežiūra. Garsiai skelbti ir niekinti moteris, kurios gimdo, auklėja vaikus dorais žmonėmis, vadindamos „puodų vergėmis“, „betikslėmis“, „nukarusiomis krūtinėmis“, „riebaluota galva“ bobikėmis. O ką daugiau daryti, kai aplinkui matai, kaip dauguma skelbiasi, kad bevaikystė yra didžiausias gėris, nes netrukdo nuolatos tenkintis? O šeima viskam trukdo ir pan.

Vyrai kalba apie viengungystę ir apsirūpinimą, jiems daugiau nieko nereikia. Gi atsitiktinio sekso apstu. Ne be reikalo sakoma - kur pinigai, ten sugadintas žmogus. Nemanau, kad moteris, gyvendama šeimoje, savimi nesirūpina, galbūt ne tiek daug, nes paprasčiausiai neturi tam pakankamai pinigų ir laiko. Vis dėlto, mielosios karjeristės ir deivės, žinokit - jūsų makiažas juk nusivalo vakarais, tai ką vyra begali ir mylėti? Kilnius jūsų tikslus? Ledinę išvaizdą?

Greičiausiai pačios žinote, kad šeima yra esminis dalykas gyvenime, bet tai nereiškia, kad turite atsisakyti savęs, priešingai, galite siekti savo „kilnių“ tikslų ir šeimoje. Užsiimti tapyba, skaitymu, rašymu, rankdarbiais ir pan. Mokyti vaikus, mokydamos save . Be šeimos žmonės išnyktų, vaikai neišsilaikytų laukinėje visuomenėje. Tik šeima parūpina vaikus, kurie ateityje galbūt sukurs geresnę visuomenę. O jūs, ledinės ir visokios karjeristės, tarnaujat rinkai. O tai reiškia, kad norėdamos užsidirbti savo geram įvaizdžiui, parduosit „atliekas“ kaip auksą kitiems žmonėms. Na, ir kas tada iš jūsų kilnių tikslų, kurie apsiriboja pinigais?

Lengviau gyventi ne pagal dorybes, o priešingai, lengviau gyventi bet kaip. Melą skleisti lengviau, negu sakyti tiesą. Šmeižti ir niekinti kitus lengviau, negu pasakyti gerą žodį. Todėl daug proto ir išmintingumo reikia norint gyventi padoriai. Nepadoriai bet kas gali gyventi, nereikia tam daug pastangų. Kaip bebūtų, žmogus turi pasirinkimo teisę ir geriau lai nelenda į šeimą, jei žino, kad nesugebės susitvarkyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi ir nuomone galite pasidalinti žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: