Man 42-eji, turiu draugą nuo 15-os metų. Visko esame patyrę: romantišką, dar vaikišką, draugystę, vėliau buvo etapas, kai pažinome vienas kitą kaip vyras ir moteris, po to aš pamilau kitą, ištekėjau, pora metų nesimatėme, bet kai man atsitiko bėda (mirė ką tik gimęs mano vaikelis), jis atėjo pas mane pabūti ir paguosti, atleido mano išdavystę, nes žinojo, kad tuo momentu man buvo labai reikalingas...

Po to vedė jis, aš jį guodžiau, kai nesisekė šeimyninis gyvenimas, antrą kartą ištekėjau ir aš... Jis gyveno kitame miete, kai grįždavo į gimtąjį, visada aplankydavo, vyras kažkaip priprato ir nepyko. Priprato ir mano vaikai, kad mama turi draugą, su kuriuo retkarčiais išgeria kavos.

Jiems paaiškinau, kad tai mano draugas jau 27-erius metus ir kad aš jį branginu. Noras antrąkart bandyti viską iš naujo niekada nebuvo kilęs, kažkaip viduje jaučiau, kad su romantika - baigta, niekada tam neduodavau nė menkiausio pagrindo. Taigi, mano patirtis rodo, kad draugiški santykiai tarp vyro ir moters galimi, bet nejaučiant aistros jam. Jei draugas traukia kaip vyras, nieko neišeis...

Bet čia jau kita istorija, kurią galbūt papasakosiu kita proga. Ir ji bus apie draugą, kurį pažįstu 12 m., bet niekaip nesugebu nutraukti romantiškų ryšių, nors kartais nesimatom ištisus metus, ir jis, ir aš turime šeimas, tačiau tai neturi jokios įtakos...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Mudu – tik draugai“, - sako mergina, su šypsena palydėdama draugių pokštus apie paslaugų bičiulį. „Ne ne, nieko tarp mūsų būti tikrai negali, esam kaip brolis su seserimi“, - analogiškoje situacijoje kalba vaikinas. Tiesa ar melas? Vieni įsitikinę, kad vyrų ir moterų santykiai negali būti platoniški be kibirkščių bent jau pažinties pradžioje, kiti džiaugiasi turėdami gerą priešingos lyties draugą ir apie kitokį ryšį nė neusimąsto. Pasidalinkite savo patirtimi!

„Tai labai sudėtingas ir keblus dalykas, kuomet santykiai svyruoja ant plonytės ribos. Vienas dažniausiai gali jaustis tik draugu, o kitas būti įsimylėjęs iki ausų“, - jau anksčiau šią temą mėgino nagrinėti DELFI skaitytoja.

Padėkite atsakyti į amžiną klausimą – ar vyras ir moteris gali būti draugais? Papasakokite, ar esate atsidūrę situacijoje, kada supratote, kad platoniški santykiai neįmanomi? O galbūt tam tereikia susitarimo, ir jokių kibirkščių tada nekyla?

Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Draugai“ iki kovo 31 d. Vieno teksto autoriui atiteks Haruki Murakami knyga „Bespalvis Cukuru tadzakis ir jo klajonių metai“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: