Vilniaus meras Artūras Zuokas šiandien aplankė keletą iš jų, kuriems įteikė prizus – „Air Lituanica“ bilietus pasirinktu maršrutu (į Paryžių, Berlyną, Briuselį, Miuncheną ar Prahą – lėktuvo bilietai galios iki balandžio 28 dienos), bei konkurso nugalėtojų vardines lenteles. Likusiems nugalėtojams prizai bus įteikti kitą savaitę.

„Grožiui sukurti pakanka nedaug: noro, širdies ir rankų šilumos, o svarbiausia – meilės savam miestui“, – sveikindamas sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Konkurso metu žmonės buvo kviečiami fotografuoti ar parašyti e. paštu apie gražiausiai Kalėdoms papuoštas Vilniaus įmones, įstaigas, namus ir būstus, balkonus, ir vitrinas, mokyklas ir darželius. Kompetentinga profesionalių architektų, dailininkų, miesto estetikos specialistų komisija, remdamasi gyventojų pateikta informacija, išrinko po 3 gražiausiai papuoštas Vilniaus vietas keturiose kategorijose: švietimo įstaigų, vitrinų ir balkonų, gyvenamųjų būstų bei fasadų, teritorijų.

Konkurso „Už geriausią kalėdinę nuotaiką“ nugalėtojai:

ŠVIETIMO ĮSTAIGOS

VIMS international meridian school, M. Daukšos g. 7,

Vilniaus filaretų pradinė mokykla, Filaretų g. 43,

Vilniaus Petro Vileišio progimnazija, Filaretų g. 3,

VITRINOS, BALKONAI, GYVENAMIEJI BŪSTAI

Gyvenamas namas, Paco g. 13A,

Balkonas UAB „Gudelių šilas“ (Konstitucijos pr. 7)

Vitrina „Isto interjero namai“, Kęstučio g. 26

FASADAI

Parduotuvė „Du broliai“, Didžioji g. 14,

PC „Panorama“, Saltoniškių g. 9,

AB „Lietuvos geležinkeliai“, Mindaugo g. 12,

TERITORIJOS

PC „Akropolis“, Ozo g. 25,

Parduotuvė „Kristiana“, Gedimino pr. 14,

„Verslo centras VERTAS“, Gynėjų g. 16

Taip pat naujienų portale „Delfi“ lankytojai, balsavę už gražiausių papuošimų savininkų pastatus, rinko ir gražiausią užfiksuotą fotografiją šia tema – nuotrauka nugalėtoja tapo „VIMS international meridian school“ , o jos autorė – DELFI skaitytoja Vida - bus apdovanota specialiu Savivaldybės įsteigtu prizu.