Kaip suprasti šią įstatymo nuostatą? Mano nuomone, jeigu asmuo buvo nuteistas už tyčinę nusikalstamą veiką (nesvarbu, išnykęs ar neišnykęs teistumas-svarbu teistumo faktas) niekada neturėtų dirbti mokytoju!

O kaip mano, tarkime, atsakingi Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotojai? Teisės skyriaus vedėjas T.Daukantas paaiškino: „Ginčų, kurie būtų išnagrinėti teisme dėl Švietimo įstatymo 48 straipsnio 8 dalies 2 punkto taikymo, Švietimo ir mokslo ministerija nėra nustačiusi. Todėl informuoti Jus apie teisminę praktiką negalime. Diskusijose su baudžiamosios teisės specialistais (mokslininkais) vieningos nuomonės nėra, yra keletas skirtingų nuomonių“.

Taigi, aišku, kad nieko neaišku! Dviprasmybė..... Tai reiškia, kad bet koks pedofilas (ar šiaip kriminalinis „elementas“) atlikęs bausmę (ir vėliau išnykus teistumui) gali sėkmingai auklėti jaunąją kartą!

Tarp kitko, įstatymas apie mokyklų vadovus, pavaduotojus išvis nieko neužsimena. Taigi, vadovauti švietimo įstaigai gali vos ne iškart išėjęs iš kalėjimo!

Štai tokie tie mūsų „įstatymai“! O kas juos kuria, priima visi puikiai matome visokiose „kakadu“ tipo laidose...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!