Per vieną sezoną Plungės kultūros centro organizuojamuose renginiuose apsilanko per 100 000 lankytojų. Kultūros centre įdomiai ir turiningai savo laisvalaikį lankydami meno kolektyvus kiekvieną kūrybinį sezoną praleido ir praleidžia apie 1200 plungiškių.

Jubiliejinį 75-ąjį sezoną Plungės kultūros centras kviečia pasirinkti net iš 19 jau daugelį sezonų sėkmingai savo veiklą vykdančių ir 3 naujų kolektyvų („Mažųjų žvaigždžių klubas“, „Fotošypsena“ bei „Estradinio dainavimo ir muzikos studija“).

Per ilgus veiklos metus Plungės kultūros centras už profesionalią ir itin reikšmingą veiklą yra apdovanotas LR Kultūros ministerijos nominacija „Geriausias kultūros centras“. 4 kultūros centro kolektyvai – vaikų ir jaunimo teatras „Saula“, vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Mažasis Suvartukas“, pučiamųjų instrumentų orkestras bei liaudiškų šokių ir dainų ansamblis „Suvartuka“ – apdovanoti aukščiausiu mėgėjų meno įvertinimu – Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio dainų šventės fondo įsteigta nominacija „Aukso paukštė“.

Plungės kultūros centras jau daugelį metų vykdo tarptautinius, tęstinius, didelio atgarsio ir visuomenės susidomėjimo sulaukusius projektus, tarp jų: tarptautinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis - laboratorija „Mažoji Melpomenė“; tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“; tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis; tarptautinis vaikų ir jaunimo tautinių šokių festivalis „Kovo 11-osios vaikai“; edukacinis projektas „Stanislovas Riauba - Žemaitijos Andersenas“ - jaunųjų menininkų sąjūdis Žemaitijoje ir daugybė kitų. Plungės kultūros centras nuolatos kuria, saugo, tęsia, puoselėja, skleidžia ir daro viską, kad Plungės miesto kultūrinis gyvenimas būtų kuo įvairesnis ir aktyvesnis, o Plungės miesto vardas skambėtų vis dažniau ir garsiau ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Šį naują sezoną kultūros centras žiūrovus džiugins gausybe naujų ir jau tradicija tapusių renginių . Tęsime taip visų pamėgtas „Pašnekesių popietes prie arbatos“, kviesime į talentų konkursą, rinksime geriausią jaunimo muzikos grupę, kviesime į „Vaikiško teatro pavasarį“, išskirtinį kamerinį vakarą ir kitus jūsų jau pamėgtus renginius. Šio sezono metu dovanosime jums ir naujus renginius: senojo rusiško filmo vakarą – viktoriną, eko mados šventę, teatralizuotą populiariausių profesijų šventę, teatrinių renginių ciklą „Teatro atradimai“, organizuosime pramoginį renginį – konkursą „Mis Plungė“, teatralizuotą renginį „Magiška naktis“, pavasarį pasitiksime su tarptautiniu vaikų ir jaunimo teatrų festivaliu - laboratorija „Mažoji Melpomenė“, Plungės miesto šventės metu vyks tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“, sezono eigoje švęsime vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių ansamblio „Žirginėliai“ trisdešimties metų jubiliejų. Tai tik keletas reikšmingiausių projektų, kuriuos šį sezoną kultūros centras dovanos Jums.

2014 metais taip pat vyks Lietuvos dainų šventė „Čia – mano namai“, joje dalyvaus ir gausus būrys Plungės kultūros centro meno kolektyvų. Taip pat kviesime apsilankyti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Kauno mažojo teatro, „Domino“ bei kitų teatrų spektakliuose, populiariausių Lietuvos klasikos bei estrados atlikėjų koncertinėse programose.

Tikime, kad Plungės kultūros centro vykdoma veikla Jums jau suteikė labai daug gerų emocijų ir nepamirštamų akimirkų bei siekiame, kad ir Jūs išsakydami savo norus bei pasiūlymus prisidėtumėte prie to, kad mes dar labiau patenkintume Jūsų kultūrinius poreikius. Kviečiame naujojo sezono metu būti dar arčiau vieni kitų! Iki malonių susitikimų.