Nesivaikau aš pigių degalų ar rūkalų ir į kaimyninę šalį, kuri kažkada man buvo gimtine, važiuoju „iš reikalo“ - močiutė gyvena tenais ir nepajėgia jau nei duonos nusipirkti, nei vandens iš šulinio atsinešti, tenka skubėti į pagalbą.. Skubėti..

Bet kur gi čia suskubsi – eilės pasienyje jau tapo norma. O sugaišti tam kokias viso labo dvi valandas – neišpildoma svajonė. Ir kaskart vis labiau tolstanti. Dabar praleisti eilėje 6-10 valandų tapo įprasta. Ir tai laikas tik belaukiant patikros Lietuvos poste. Jautiesi kaip koks „furistas“, nors ne, juos dabar ir tai greičiau praleidžia.

Atsirado natūralus klausimas, kodėl tiek laiko užima ir tiek sveikatos kainuoja noras patekti į Baltarusiją? Kas kaltas? Lukašenka? Pasieniečiai? Muitininkai? Kiaulių maras? Gal viskas po truputį, bet... Susidūriau su neįprastu dalyku.

Vietos eilėje pardavimas. Keistai skamba? Dar bjauriau atrodo! Apsukrūs pasienio ruožo gyventojai pasirodo uždarbiauja taip, pavyzdžiui, stovėjau eilėje dvidešimt ketvirta, bet prieš mane stovėjo trys „pardavėjų“ mašinos, kurios pagal eiliškumą buvo užėmę penktą, septintą ir devintą vietas. Už „simbolinį“ 30 EUR mokestį prieš save jie įsileisdavo kitų šalių gyventojus, kurie nenorėjo laiko gaišti pasienyje.

Per 4 valandas man (ir tokių pat varguolių kaip aš) prieš nosį buvo praleista apie 30 mašinų. Kai kantrybė truko galutinai, aš paskambinau į policiją, tikėdamasi pagalbos ir kažkokių veiksmų, bet ne... Pasirodo, tokių neteisėtų uždarbiavimų įrodyti negalima ir kovoti su tuo sunku, todėl policija padėti negali! Sakykit, o kas gi tada gali? Gal mokesčių inspekcija? Juk elementariai paskaičiavus 4 valandų „darbas“ kainuoja 900 EUR. Kur ne europinis atlyginimas? Ir jokių tau mokesčių... Gyvenk į valias...

Skaitytoja nurodė šią situaciją pastebėjusi Šalčininkų pasienio kontrolės poste, tačiau daugiau detalų nenurodė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Pasienio kontrolės punktų direkcijos prie Susisiekimo ministerijos. Informavus jos direktorių Arnoldą Tvaronavičių apie skaitytojos skundą, jis teigė apie tokį atvejį girdintis pirmąjį kartą, tačiau sakė, jog gavus informacijos, jog situacija vyksta Medininkų pasienio punkte, kur eilę reguliuoja  „Ekskomisarų” biuro apsaugos darbuotojai, ši informacija bus tiriama. Jo atveju, kitu atveju, tarkim Šalčininkuose, „Ekskomisarų” biuro apsaugos darbuotojai eilės neprižiūri.

Tuo metu policijos teigimu, policijos pareigūnai šalies keliuose vykdo eismo priežiūrą ir kontroliuoja, ar vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų. Pasienio ruože transporto eiles reguliuoja apsaugos darbuotojai.