Prieš daugiau nei metus buvo išgelbėti du paaugliukai iš rūsio. Kai atvažiavome pasižiūrėti, kokia situacija ir kodėl, anot namo gyventojų, katinėliai „čiaudi“, buvome priblokšti siaubingos žinios – maždaug 4 -5 mėn. katinėliai nebeturėjo akyčių, tačiau glaudėsi, murkė ir puikiai orientavosi. Skubėjome pas gydytojus, tarėmės, ką daryti, ir vylėmės, galbūt dar įmanoma išgelbėti gyvūnams akis.

Tada diagnozė buvo liūdinanti – katytei Temidei niekuo nebegalėjome padėti – akių ji jau neturėjo ir ilgai, o Brailis turėjo vieną akį, kurią dar buvo įmanoma apgydyti.  Taigi, Temidė visiškai akla, o Brailis viena akimi šiek tiek mato. Be „aklos“ nelaimės prisidėjo ir silpnas brolių imunitetas, peršalimo ir odos ligos. Sekė ilgas gydymas. Katinėliams buvo darytos akių operacijos.  Abu sterilizuoti.

Likimo pamirštus nelaimėlius neribotam laikui sutiko priglausti ir gydyti geraširdė kačių mylėtoja. Viskas buvo gerai . Pagaliau gyvūnai pasveiko, apsiprato, gyveno normalų, įprastą gyvenimą. Temidė kaip tikra laputė – gudri, vikri, įtari, ausis ištempusi  klauso, kraipo galvą ir bendrauja kūno judesiais. Katytė labai rami, neįkyri, savarankiška – puikiai naudojasi draskyle, kraiko dėže, mėgsta būti aukščiausioje kambario vietoje – tad kaip alpinistė visur karstosi ir nepasiduoda nepasiekusi tikslo. Bet kaip tikra princesė mėgta būti giriama, švelniai glostoma, lepinama skanumynais. Temidė labiausiai mėgsta kokybišką, maistingą sausą maistelį.

O Brailis – šuniškos dvasios katinas – draugas, bičiulis, geriausias pašnekovas (miauksėjimas atsakinėja kalbinamas).  Brailis dievina talkinti virtuvėje – vos tik ruošiamas sriubos, mėsos ar košės puodas, katinukas jau čia: sukasi, trinasi, „patarinėja“ ko daugiau, o ko mažiau reiktų įdėti. Neišrankus maistui, paklusnus, tvarkingas, dievina žmogaus dėmesį ir glostymus. Taip, ypatingi, išskirtiniai ir jau daugiau nei 1,5 m. gyveno laimingai.

... iki į globėjos duris pasibeldė nelaimė – asmeniniai,  nebepataisomi rūpesčiai.

Globėja net ir labai norėdama nebegali toliau globoti numylėtų Brailio ir Temidės. Situacija tragiška ir turime ieškoti išeities. Skubiai turime paimti Brailį ir Temidę. O paimti neturime kur.

(DĖMESIO: Būtų galimybė daryti „keitimą“ – Brailį ir Temidę paimtų viena moteris, jei iš jos kažkas perimtų kitus du globotinius – sveikus, sterilizuotus.)

Kito varianto kaip kad AMŽIAMS talpinti Juos į stacionarą nėra.  Bet finansinės organizacijos galimybės neleidžia gyvūnų laikyti stacionaruose. Diena dviems ten kainuoja 20 lt! Tai neįmanoma.  Abu bus užgožti grotų – negana, kad vietos maža, tai dar ir nieko nemato. Tai tragedija ir gyvūnų kankinimas. Reikalingas bent kažkoks kambarys, kur jie galėtų džiaugtis ramiu gyvenimu. 

Jaučia Brailis ir Temidė artėjančią nelaimę - išsiskyrimą su globėja, namų ir laimės netektį. Tam akys nėra būtinos... Labai prašome pagalbos Brailiui ir Temidei. Niekur jie nedings ir nepasimirš. Jie mūsų gelbėti, globoti ir mes juos labai mylime. Todėl visų prašome prisidėti ieškant katinėliams namų ir renkant paramą jų išlaikymui. Ačiū labai.

„Rainiukas“ VšĮ
info@rainiukas.lt
+370 615 58898, +370 689 73782