Joje ypač gausiai dalyvavo Senamiesčio vidurinės mokyklos moksleiviai su mokytoja Alma Šakiene ir akademiko A.Jucio pagrindinės mokyklos jaunųjų turistų būrelis „Šimtakojis“, vadovaujamas mokytojos Ilonos Vaitiekutės.

„Saulutės“ draugijos pirmininkė, Plungės Viešosios bibliotekos dailininkė Kristina Paulauskaitė prie Vaikų bibliotekos susirinkusiems dalyviams papasakojo, kaip globoti ir kuo maitinti paukštelius žiemą. Kristinai ir kitoms bibliotekos darbuotojoms reikia padėkoti, kad jos visą žiemą iš savo asmeninių lėšų lesino parko mažuosius paukštelius ir antis. Paukščių palesinti ateidavo ir kiti plungiškiai. Gal dėl to, jau dabar ten galima išgirsti čiulbant paukščius, nueikit pasiklausyti.

Šventės dalyviai savo dovanas sudėjo į dėžutę su užrašu „Paukštelių maisto bankas“ ir iškeliavo į Babrungo slėnį lesinti ančių. Ten taip pat buvo nunešti lesalai , kuriuos padovanojo akcijos rėmėjas UAB „Plungės grūdai“. Po žiemos ypač išbadėję paukščiai bus ir toliau kasdien lesinami iki pavasario, kol patys galės susirasti maisto.

Kad šventės dalyviai nesušaltų pasirūpino kitas renginio rėmėjas - Petro Beinoro labdaros ir paramos fondas „Aitvarų namai“. Visiems užteko karštos arbatos iš didžiulio kareiviško termoso, sausainių ir saldainių.

Tačiau puikią šventės nuotaiką aptemdė dviejų mergaičių atnešta žinia, jog jos matė, kaip vidury baltos dienos parke vyras kankina didelį šunį: surišo kojas, mušė, bandė skandinti. Visas būrys patraukėme gelbėti gyvūno. Ant tvenkinio radome kankintą šunį, surištomis kojomis, pririštą prie medžio. Aplink jį vaikščiojo neblaivus pilietis. Vaikai stovėjo pašiurpę nuo to vaizdo ir iš gailesčio šuniui. Tuoj paskambinome Plungės policijai, kuri, reikia padėkoti už operatyvumą, greitai atvyko ir išsivežė šunį bei jo kankintoją.

Taigi, Vieversio dieną padarėme šventę parko paukščiams ir, galbūt, išgelbėjome vieną gyvybę. Už tai reikia padėkoti jauniesiems gamtos mylėtojams plungiškiams.