Trys mažos rainai-bengališkos smalsios galvelės pastebėtos jau pūlingomis akimis. Visą šį laiką kažkoks stebuklas jiems leido išgyventi žiemos pragarą. Dabar atėjo laikas įsikišti mums – kitaip juos tiesiog prarasime.

Visa sveikata ir energija jau išeikvota. Greičiausiai mažylius gelbėjo katės mamos pienas ir šilta slėptuvė. Dabar jau katė mama nebepadės, o slėptuvės nebematyti – jie puola maistą ir nebegali laukti nė dienos, straksi ant tų garažų stogų apsisnarglėję.

Mums pasirodė trise – stambuolis ir du smulkesni katinėliai. Visiems reikalinga skubi veterinarinė pagalba (antibiotikai, akių lašai, vaistai nuo parazitų ir krūva vitaminų). Ieškome laikinų globėjų – žmonių, kurių namuose mažyliai (mažylis, jei galite priglausti tik vieną) galės sveikti ir sulaukti savo mylinčio šeimininko. Laiko nebėra.

Turime skubėti gaudyti ir gydyti Garažiukus. Padėkit mums tai padaryti!Prisidėkite prie jų gydymo ir stacionaro, jei nesurasime jiems globėjų. Kad tik spėtumėm ir nepavėluotumėm. Tame pačiame kieme pagautos dvi paauglės katytės sterilizacijai, jos pakankamai jaukios. Todėl joms ieškome globos arba namų. 

Dar du mažyliai buvo sėkmingai pagauti. Laukinukai, šnypštukai, bet visai mažyčiai ir bejėgiai. Savanorės skubėjo pas gydytoją. „Įsibėgėjęs“ kačių gripas (rinotracheitas), kurio pasėkmės negydant tragiškos - apakimas. Mažyliai - katytė Ugnė ir jos brolis Žaibas - buvo patalpinti į stacionarą. Pradėtas gydymas.

Tik jis bus visiškai neveiksmingas, jei nebus lašinama į akis (!!!), o kaip gi bus lašinama, jei abu kaip laukiniai žvėriukai nesiduoda paliečiami? O kaip gi bus kitaip, jei jie uždaryti narve ir sesučių tikrai nebus socializuojami. Mažyliams, kol jie stacionare, labai reikalinga parama (bus gaudomas ir trečiasis, kurį taip pat reikia pradėti nedelsiant gydyti).

Bet visų svarbiausia - laikina globa, kur 3 mėn. kačiukai tikrai greitai adaptuosis ir leis tas į akeles nelaimingas lašinti vaistus. Praeis po kelių savaičių visi negalavimai ir dairysimės namų. Mažyliams labai reikalingi konservukai ir sausiukas I/D, kad sutvarkytumėme jų virškinimą (nežinia ko gatvėje...). Todėl konservus ir sausiukus galite jiems pristatyti į Vaidos gydyklą arba padėti mums jų įsigyti.

Reikalinga parama stacionarui ir vaistams. Nežinome tikslios sumos, bet įtariame, kad be 200 Lt savaitei niekaip neišsiversime, jei jie bus patalpinti stacionare.

Ačiū visiems už paramą. Pažiūrėkite, kokie jie nuostabūs - tobuli rainiai. Tik pasveikti reikia ir brolį greičiau prie jų prijungti, kuris dar likęs ant tų nelemtų garažų...

Ačiū labai labai mano brangioms savanorėms Gintarei ir Ingai, kad juos ilgai vargdamos sugavo ir pristatė į stacionarą. Ačiū labai labai!

Skambinti, rašyti: 868973782; 861558898; info@rainiukas.lt 

Visą informaciją, kaip galite paremti mūsų mažuosius ir kur paaukoti, rasite VšĮ „Rainiukas“ ineternetinėje svetainėje.