Legendinių „Segos“ žaidimų serija didžiuosiuose ekranuose atgyja kartu su naujais veikėjais, kurie žiūrovams neleis nuobodžiauti nė akimirką.

Apie ką mes čia..

Populiaraus kompiuterinio žaidimo blogiukas Ralfas jaučiasi vienišas, apleistas, nemylimas,tuo metu žaidimo didvyris Feliksas skinasi visus laurus. Atėjus žaidimo trisdešimties metų jubiliejui Ralfas nusprendžia iškeliauti iš savo pasaulio į kitus žaidimus, kad bent ten turėtų progos pagerinti savo padėtį bei iškovoti nors kokį pripažinimą, tačiau dėl jo savanaudiškos kelionės iškyla didelis pavojus visiems žaidime gyvenantiems personažams. Trukdžiai, kurie pasireiškia po Ralfo išvykimo, gali nulemti tolimesnę populiaraus žaidimo ateitį žaidimų salone.

Kūrinio vidus

Galima teigti, jog Richio Mooro dėka kiekvienos amžiaus kategorijos kino mylėtojas gaus pasitenkinimą pamatęs animacinį filmuką. Žinoma, vertinant šį projektą reikia atsižvelgti į jo tematiką. Sprendžiant iš istorijos pateikimo, vis dėlto labiausiai filmas sugebės sužavėti vyresnius žiūrovus – tuos, kurie gyveno kompiuterinių žaidimų salonų laikais.

Siužetinės linijos ir scenarijaus dėka tai yra puiki kelionė į praeitį, kuri po peržiūros žiūrovus vainikuos šiltais prisiminimais iš vaikystės ar paauglystės, kai už kelias monetas buvo galima pažaisti kokį nors žaidimą. Pats filmas susideda iš kelių personažų istorijų ir, nors Ralfas yra titulinis juostos veikėjas, jo pareigos čia tikrai nėra pagrindinės. Įdomiausias - Cukriukės personažas, nes jis puikiai atspindi vaikus, jų norus, svajones, pasaulėžiūrą.

Sąmoningai žaidžiama visais veikėjais – jie lyg tikras tam tikrų žmonių atspindys, karikatūra visuomenei, gyvenančiai pagal nustatytas taisykles. Neapsieita ir be meilės motyvo, kuris visos juostos metu yra dvejopas. Draugystės svarba bei širdies jausmų proveržiai labai glaudžiai susipina viso filmuko metu. Tai suteikia magijos, moko gėrio, kaip ir senuose rusų animaciniuose filmukuose.

Nemažai ironijos bei karikatūros šiuolaikiniams žaidimams, kurių tikslas suteikti adrenalino dozes žudant, bet ne malonumą vykdant kokią nors prasmingą misiją. Juostoje gausu švelnaus humoro, į valias ir sarkazmo, bet nereikia pamiršti, kas yra juostos kūrėjas ir kokius animacinius projektus jis yra režisavęs.

Puikūs dialogai, jokio vulgarumo, o tai dar labiau „sodrina“ peržiūrą. Pats juostos veiksmas perpildytas adrenalino, greičio, smagių akimirkų, lyg stebėtume animacinį veiksmo filmą, o ir intriga juostai įsibėgėjus verta trilerio vardo.

Puikiausiai pagerbiami pirmų kompiuterinių žaidimų pionieriai, kurie ir dabar, nostalgijos vedami, sugeba pradžiuginti žmones. Po peržiūros ore tvyros labai smagus jausmas, o kai kurie žiūrovai grįžę namo galbūt net galės vėl ištraukti senas vaikystės konsoles ir pasinerti į tą puikią žaidimų karštligę, prisimindami jaunystės metus.

Techninės pusės ypatumai

Reikia pripažinti, jog vizualiai tai irgi puikus darbas. Jaukią aplinką kuria detalių gausa, o labiausiai džiugina, jog viskas sukurta senamadišku būdu. Kiekviename naujame kadre matosi technologijų kova tarp senosios ir naujosios animacijos dizaino mokyklų. Puikų efektą sukuria ir trimatis filmo vaizdas, kuris prilygsta puikiam atrakcionui, o dėka labai tikroviškai atrodančių veikėjų, kurie iššoka iš ekrano, galima pasijausti viso to dalimi.

Prie puikiai pateikto fono dar prisideda ir labai linksmas garso takelis, kuris sušildo žiūrovus kūrėjų sukurta pašėlusia atmosfera. Puikiai parinktų kompozicijų dėka kiekvienas rodomas kadras pavirsta į smagų ir užkrečiantį nuotykį.

Aktorių kolektyvinis darbas

Originalusis personažų įgarsintojų kolektyvas savo balsu nepriekaištingai perteikė kiekvieną personažą ir būtent balso tembro dėka jaučiamas personažo charakterio būdas. Ralfą įgarsinęs lietuvių kilmės aktorius, charizmatiškas Johnas C. Reilley savo neįprasto balso dėka sukūrė dramatinį veikėją, kuris tik norėjo truputėlį laimės.

Vaniuliukės personažą perteikė į personažą išvaizda panaši aktorė Sarah Silverman. Saldus, vaikiškas, nuoširdus balsas suteikia daug džiaugsmo ten, kur tik pasirodo šis mielas veikėjas. Jane Lynch bei Alanas Tudykas taip pat įnešė dalį savęs į šį projektą save perteikdami personažų būdu.

Tai įdomus eksperimentas bei improvizacija žmonių, kurių talento dėka gaunamas puikus galutinis juostos efektas. Didžiausias malonumas vis dėlto yra išgirsti kultinio Edo O‘Nealo balsą, žmogaus, kuris sukūrė legendinį Elo Bandžio personažą. Trumpai pasirodęs pono Litvako amplua, aktorius tiesiog kelia šypsenas peržiūros metu.

Verdiktas

„Ralfas griovėjas“ – tai kupinas nostalgijos seniems praeitų dešimtmečių kompiuteriniams žaidimams animacinis darbas. Iš kiekvieno rodomo kadro sklinda vien tik šilčiausi bei kupini gėrio jausmai. Nesustojančio humoro, puikių dialogų, išradingai pateiktų personažų dėka galima sakyti, jog tai yra vienas įsimintiniausių pastarųjų kelių metų animacinio kino pavyzdžių, kuris propaguoja vien tik gėrį.

Bendras vertinimas: 10/10