„Alumniportal Deutschland“ (Vokietijos alumnų portalas) – nemokamas socialinis tinklapis, suteikiantis daug galimybių užmegzti bei palaikyti kontaktus su alumnais – mokslus aukštojoje mokykloje baigusiais studentais - bei įmonėmis ir organizacijomis iš Vokietijos ir viso pasaulio. Būtent todėl portalo atstovai prisidėjo ir padėjo įgyvendinti idėją, skatinančią jaunimo bendradarbiavimą bei stiprinančią tarptautinius santykius.

Lietuvos ir Vokietijos jaunimą bei susirinkusią publiką sveikino šalies Užsienio reikalų viceministras ir buvęs Lietuvos Respublikos ambasadorius Vokietijoje, Evaldas Ignatavičius, pabrėžęs, jog šios dvi Europos valstybės nuo seno buvo susaistytos bendrais tarpusavio ryšiais, kurie šiandien taip pat tvirtai laikosi. Sveikindami renginio organizatorius bei dalyvius, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorius Lietuvoje Matthias Mülmenstädt bei Vilniaus universiteto Vokiečių katedros vedėja dr. Eglė Kontutytė, prisiminė ir pasidalino savo įspūdžiais iš tarptautinių mainų programų mokyklos bei studijų metais.

Diskusijoje svarbiausias žodis buvo suteiktas jaunajai publikai. Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai kartu su savo mokytoju, tarptautinių jaunimo mainų programų koordinatoriumi išsamiai supažindino su programa „Veiklus jaunimas“, pasakojo apie savo dalyvavimą mainų programose Lenkijoje, Slovakijoje, Graikijoje, Rumunijoje ir kt. Moksleiviai buvo ypač sužavėti tuo, jog net kelios dienos daugiakultūrinėje aplinkoje gali pakeisti iki tol turėtus žmogaus įsitikinimus bei sustiprinti jį kaip asmenybę.

Renata Novogreckaitė, Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų atstovybės alumnų narė, atskleidė paslaptį, kokias svajones ir kaip galima įgyvendinti inicijuojant bei vykdant jaunimo projektus... net už 15 tūkst. eurų. Būtent tokią sumą Renata ir jos komanda gavo dalyvaudama „Veiklaus jaunimo“ programos projekte „Gyvenu su muzika“. Finalinę projekto savaitę kelių skirtingų tautų – Lietuvos, Latvijos, Turkijos, Bulgarijos - jaunimas gyveno muzikos ritmu Kaune.

Išklausius pranešimus, atėjo eilė generuoti ir siūlyti savo idėjas kitiems diskusijos dalyviams. Čia organizatoriai pasiūlė susitelkti ties trimis klausimais: „Kokias svajones būtų galima realizuoti kartu su jaunais žmonėmis iš kitų šalių? Kaip jauni žmonės galėtų prisidėti plėtojant Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą? Kokius pasiūlymus dėl jaunimo mainų būtų galima teikti Lietuvos Respublikos Vyriausybei?“ Pasak Vokietijos – Lietuvos forumo vadovės Rimantės Černiauskaitės, Organizatorių teigimu, daugelis studentų turi plačias vizijas bei nestinga originalių sumanymų.

Viso renginio metu buvo demonstruojama vėtrungių paroda - Mažosios Lietuvos simbolis ir renginio akcentas, atspindintis istorines Klaipėdos krašto ir Vokietijos sąsajas. Renginį vainikavo ir su jaunimu šėlo grupė „Flaer“.

Nuotraukų autorė autorė Jovita Ambrazaitytė