Festivalis Visagine vyks jau šeštąjį kartą ir kiekvienais metais sutraukia vis daugiau dainuojamosios poezijos mylėtojų. Festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Programa bus tikrai įvairiaspalvė. Išgirsite daugiau kaip 30 atlikėjų, kurie atliks savo kūrybą ir garsių kompozitorių dainas.

Renginyje dalyvaus žymūs Lietuvos bardai - Algirdas Svidinskas, Kazimieras Jakutis.

Algirdas Svidinskas – tikrasis etninės kultūros puoselėtojas ir bardas. Kanklėmis bei gitara grojantis muzikantas didžiąją dalį savo dainų atlieka skambia aukštaitiška tarme. Zarasų rajono Liaudiškių kaime gimęs kūrėjas yra išleidęs savo poezijos rinkinį „Buvau ir būsiu“. Jis įtrauktas į šalies rašytojų sąvadą. Be to jis yra išleidęs ir improvizacijų tradicinėmis kanklėmis kompaktinę plokštelę „Vėlių kankliai“ bei autorinių tarmiškų dainų plokštelę „Kryžkelą“. Country grupės „Šulnys“ sudėtyje išleista ir kompaktinė plokštelė „Unt Sartų“.

A. Svidinskas – Lietuvos etnokultūros draugijos narys, tarmiškos kūrybos sekcijos iniciatorius. Jis yra ir vienas iš Etnokultūros globos tarybos Aukštaitijos regiono tarybos pirmininko pavaduotojų. „Teko man gyvenime kelis gerus darbus padaryti: prieš dvyliką metų kartu su sūnėnu (Gintaru Andrijausku, žinomu, kaip „Sadūnų“ mandolinininku) pavyko į istorinę vietą sugrąžinti garsiąsias Sartų žirgų lenktynes. Nemažai nuveikiau kurdamas Rokiškio krašto etnokultūros pasaulį, suburdamas folkloro ansamblį „Gastauta“. Buvau ir vienas iš „Ambrozijos“ kūrėjų bei garsiosios „Akacijų alėjos“ (Kauno r. Kulautuvoje) idėjos autorius“, - sako A. Svidinskas. Algirdas Svidinskas - gitaros studijos mokytojas, įvairių muzikinių renginių bei iniciatyvų organizatorius, poetas, kompozitorius ir muzikantas.

Bardas, poezijos bei prozos kūrėjas Kazimieras Jakutis gimė Ignalinos rajone. Atlikėjas nuo 14 metų groja gitara ir dainuoja, nuo 18 metų kuria ir atlieka autorines dainas savo ir lietuvių poetų eilėmis, koncertuoja Lietuvos miestuose ir kaimuose, koncertinėje veikloje žinomas kaip dainuojamosios poezijos atlikėjas Pagulbis. Jis išleido autorines kompaktines plokšteles „Jei negaliu aš turėti Tavęs...“ (2005 m.), „Iš tos nakties“ (2007 m.) ir „Eina mūsų laikai“ (2009 m.). Kūryba jam – „tai saviraiška, neleidžianti paskęsti kasdienybėje“.

Taip pat išgirsime svečius iš Anykščių: Aušrą Motekaitienę ir Vidmantą Plėtą. Aušra – dainų autorė, atlikėja ir literatė. Ji jau 10 metų dainuoja Antano Baranausko vidurinės mokyklos mokytojų ansamblyje. Aušra atvyks pirmąjį kartą.

Vėl mūsų scenoje išgirsite Vidmantą Plėtą, kuris atliks V. Visockio kūrybą lietuvių kalba bei savo kūrybos dainas.

Pirmą kartą išvysime žymius Rusijos bardus Dmitrij Bikčentajev ir Anna Kopejkina.

Dmitrijus Bikčentajevas – žymus kompozitorius ir atlikėjas, gitaros specialybės mokytojas. Dmitrijus rašo dainas pagal J. Moric, A. Voznecenkovo, N. Triapkinos, M. Cvetajevo, G. Šlanikovo, I. Dominyčios ir kitų poetų kūrybos eiles. Dmitrijus Bikčentajevas - rašo muziką kino filmams, bei spektakliams. Jis – „Grushinskij festivalis“ ir „Peterburgo akordas“ vertinimo komisijos narys.

Ana Kopejkina – festivalių „Bardakademiya“, „Čeboksarai“ laureatė. Radijo „Chanson“ ir daugelis kitų radijo stotyse skamba jos kūrybos dainos, parašytos įvairiuose žanruose: bliuzo, miesto romantikos, meilės ir kt.

Antrą kartą Visagine - svečiai iš Baltarusijos: Tatjana Šubzda, Igor ir Olga Podčinenkovai. Visi jie žymūs Baltarusijoje autoriai - atlikėjai. Jie seniausio šalyje autorinės dainos festivalio „Зеленый Гран-при“ organizatoriai kuriam kitais metais bus jau 31 metai. Jie aktyviai koncertuoja Baltarusijoje, Ukrainoje, ir Rusijoje.

Renginyje vėl išvysime Sergejų Solovjovą iš Daugpilio, Latvijos bardų festivalių dalyvį ir laureatą.

Jūsų lauks susitikimas su Rygos autorinių dainų klubo atlikėjais:
Jurij Tichomirov, surengęs daug koncertų Rygoje, kuriuose dalyvavo muzikantai iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos. Ji - išleidęs penkis albumus, parašęs apie 200 dainų. Daugiau nei keturis metus buvo Radijo - pik laidos apie bardus - vedėjas. Praeitais metais Jurijus įkūrė dainos teatrą- „Etiudas“.

Tatjana Pochlo – puiki poetė, filologė, daugelio festivalių laureatė, 80-ties dainų autorė.

Antrą kartą Lietuvoje savo kūrybą pristatys Valerij Okatjev iš Rygos.
Festivalyje dalyvaus du klubai iš Vilniaus - autorinių dainų klubas „Kifara“ (vadovas Ch. Vinokur). Jie nuolatiniai festivalio dalyviai.
Planuoja dalyvauti ir visaginiečiаi, tarp jų fotografas ir muzikantas Vitalij Bogdanovič. Vitalij Bogdanovič – muzikantas ir dainininkas, atliekantis savo kūrybos dainas, įvairių respublikinių ir tarptautinių konkursų ir festivalių laureatas ir dalyvis. Jis - tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai - Aš“ dalyvis. Vitalij - daugelio konkursų laureatas ir nugalėtojas.

Mes įsitikinę, kad dainos skambančios tiek rusų, tiek lietuvių kalba sukurs puikią bendravimo atmosferą ir džiugins visus susirinkusius, juk dainai į mūsų širdis sienų nėra.

Maloniai kviečiame gruodžio 1 dienos popietę praleisti kartu su mumis. Ateikite su visa šeima. Žiūrovų laukia talentų fejerverkas. Atverkime savo širdis muzikai ir poezijai. Lai muzikos spindulys įsiskverbia i Jūsų sielą ir praskaidrina niūrią rudens nuotaiką. Renginys nemokamas. Laukiame Jūsų.