Turbūt dažnas esame paklausę - kas nužudė Jėzų Kristų? Teologijos mokslas tvirtina, kad Jėzų Kristų prie kryžiaus prikalė viso pasaulio žmonių nuodėmės.

Po paskutinės vakarienės su savo mokiniais Jėzus Kristus pasilieka pasimelsti alyvų sode. Išganytojo ramybę ir susikaupimą sudrumsčia šėtonas žmogiškame pavidale. Į sodą įsiveržę išdaviko Judo atsiųsti kareiviai suima Jėzų. Nieko nelaukdami jį apkaltina erezija, Dievo niekinimu, o žydų kunigas Kaipas pasmerkia mirčiai. Tačiau šio kalinio likimas priklausė nuo Romos valdytojo Pontijaus Piloto, kurio žmona Klaudija dar mėgino įkalbėti bei išsaugoti Jėzui gyvybę, tačiau bijodamas užsitraukti Cezario nemalonę ir sulaukti masinių neramumų, Pontijus Pilotas įsako nukryžiuoti Mesiją.

Prieš tai Jėzus Kristus ant savo pečių turi nusinešti kryžių iki Golgotos kalno, kur bus įvykdyta žiauri egzekucija. Sunkiame kelyje jam iš visų jėgų stengiasi padėti motina Marija, Marija Magdalietė ir ištikimasis mokinys Jonas.

Iš kur visas tas žiaurumas žmonių širdyse? Iš kur tiek neapykantos ir šaltumo? Nejaugi esame tokie negailestingi ir mums visiškai nerūpi kiti žmonės? Tai tik klausimai, tačiau turėtumėme į juos atsakyti. Juk šiomis dienomis yra labai panašiai: žmonės vaikšto pikti ir nepatenkinti, vis laukia tik naudos iš kitų.

Ir vis dėlto „Kristaus kančia“ filme viskas taip paprastai nesibaigia. Suskaldoma pasaulio bendruomenė į dvi priešiškas stovyklas ir sukelia milžinišką kontraversiją, kurią net keletą mėnesių kaitino įvairūs protestai ir antisemitiniai išpuoliai.

Neįtikėtini faktai apie filmo kūrimą

Jėzaus nukryžiavimo scena buvo filmuojama dvi savaites, kurios metu aktorius Jamesas Caviezelis turėjo kasdien nešti 75 kg sveriantį kryžių. Vos pradėjęs filmuotis, Jimas išsinarino petį, o kasdien nešant kryžių jis vis negijo.

Ne gana to, kiekvieną rytą prieš filmavimą, nuo antros valandos nakties iki dešimtos ryto, pagrindinio vaidmens atlikėjas būdavo grimuojamas. Filmavimas vyko Italijoje žiemos metu, tuo tarpu aktorius dėvėjo tik strėnjuostę.

Porą dienų buvo taip šalta, kad aktorius negalėjo net kalbėti. „Tačiau aš dėkoju Dievui už galimybę suvaidinti geriausią vaidmenį mano gyvenime - visos mano kančios buvo vertos „Kristaus kančios“, - tvirtina Jimas.

Taigi šis filmas yra puikus pavyzdys mums visiems. Tie, kurie nematė šio filmo - patariu pažiūrėti, o mačiusieji dar kartelį susimąstykite apie tikrąją šio gyvenimo prasmę.