Vilnius tapo neoficialia Meduolių sostine

Net 11-oje Vilniaus kepyklėlių šeštadienį virė, gaudė, kunkuliavo meduolinė diena.

Miestiečiai ir miesto svečiai primargino tūkstančius meduolių, skirtų priminti Kalėdas. Nemažai kepyklėlių lankytojų jau nebebuvo marginimo naujokai – patikinę, kad ir kitais metais vėl lauks Spalvoto Meduolio dienos. Svečiai iš užsienio žavėjosi idėja ir ragino organizatorius pamąstyti  apie tarptautinę Meduolio dieną.

Kepyklėlėse rinkosi ir garsūs Lietuvos žmonės – Spalvoto Meduolio dienos ambasadoriai.

Rytą pradėjo į Užupio kepyklėlę „Thierry" užsukęs miesto meras Artūras Zuokas su šeima. Jo jau laukė būrys Antakalnio vaikų socialinės globos namų auklėtinių. Netrukus prisijungė ir TV laidų apie kiną vedėja Aistė Stonytė.

Kepyklėlėje „Crustum" (pc „Europa") vaikus rinktis ragino ilgametis Spalvoto Meduolio dienos ambasadorius – aktorius Darius Petkevičius. Jis vaikams iš globos namų ne tik primargino meduolių, bet ir padovanojo mokomąją knygą apie meną.

Prieš treniruotę vaikams numarginti meduolių į „Mamos kepyklėlę" (Mindaugo g. 11, pc „Maxima") užsuko dainininkė Asta Pilypaitė su šokių partneriu Ligitu Bernatavičium.

Jaukiai šeimyniškai įsitaisiusi meduolius margino ir dainininkė Aistė Pilvelytė kepyklėlėje „Bhaus".
PC „BIG" lankytojų akis traukė Egidijus Sipavičius, kuris kepyklėlėje „Crustum" linksmai nusiteikęs kibo į meduolinius darbus.

Su bičiuliais visą šūsnį meduolių primargino žurnalistė Jovita Valeikaitė kepyklėlėj „Cukatos". Kalėdų nemėgę jaunieji Jovitos bičiuliai pripažino, kad meduolius marginti visai smagu, o Kalėdų šventimas turi įvairiausių formų.

Tyliai nuo visų pabėgusi žurnalistė ir laidų vedėja Živilė Vaškytė vieną po kito margino meduolius „Mūsų kepyklėlėje", prisimindama Kalėdas, praleistas su draugais Islandijoje.

Niekaip nenorėjo pabaigti šventės dainininkas Vladas Kovaliovas – viena ilgiausiai meduolių šventę tęsė „Mamos kepyklėlė" (Tuskulėnų g. 66, PC „Maxima") – juk reikėjo pabaigti kiškio skauto uniformą.

Kaune aktyvūs buvo vaikai iš globos namų

Kaune dainininkės Giulija su Monika „Mon ami boulangerie“ kepyklėlėje meduolius margino drauge su būriu nenuoramų iš vaikų globos namų „Atžalyno“, o jaunasis atlikėjas Bartas – Nojus „Crustum‘e“ kalėdine dvasia dalinosi su vaikų gerovės centro “Pastogė” auklėtiniais.

Panevėžyje „JDC“ kavinukėje glajus maišė muzikinių realybės šou dalyvis Vaidas Dzežulskis, o „Bandelių rojuje“ sukiojosi legendinis ultramaratonininkas Vidmantas Urbonas.

Šiauliuose – pats atsakingiausias ambasadorius

Šiauliuose labai atsakingai Spalvoto Meduolio abmasadoriaus pareigų ėmėsi muzikos grandas Virgis Stakėnas. „Kavakuki“ kepyklėlėj jis ne tik meduolius margino, bet ir pats iškepė naujų. Ir labai netradicinių formų ir ornamentų – vaikai tikrai pažins Virgio Stakėnų gitaros formos meduolius.

Klaipėdoje – patyrę margintojai

Spalvoto meduolio diena Klaipėdoje vyko antrą kartą. Antrą kartą noriai ir entuziastingai prie akcijos jungėsi Friedricho pasažo „Kavos ir arbatos namai“ , o marginti ir kurti dovanų vaikams atėjo visų mylimi dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai.

Dėl vaikų ilsėtis sau neleido stipriausias pasaulio žmogus

Druskininkuose neleido sau ilsėtis ir stipriausias pasaulio žmogus – Žydrūnas Savickas. Pasirodo, galiūnai moka tapyti teptukais, jų nesutrupindami tarp pirštų. „Velvveti“ kepyklėlėje jis smagiai su naujais mažaisiais bičiuliais margino meduolius.