Kai kurie politologai spėlioja apie stabilią daugumą. Nebus jokios stabilios daugumos ir čia turėtų būti ir arkliui aišku, ypatingai, kai būsima valdžia jau nuo pirmų dienų taip „puikiai“ sutaria su prezidente. Kurios laikysena irgi keistoka. Kai kas jai žada prezidento Algirdo Brazausko likimą prie Gedimino Vagnoriaus Vyriausybės. Deja, bijau, kad tai absoliučiai neįmanoma su tokiu premjeru kaip A. Butkevičius. Jam paprasčiausiai neužteks politinės valios ir politinės galios.

Dabartinės Vyriausybės pagrindinė ašis yra TS-LKD ir liberalai. Kokią ašį turės būsima Vyriausybė? Darbo partiją, kuri sieks žūtbūt užbaigti taip, kaip reikia“ vadinamąją juodosios buhalterijos bylą. Po to, kai V. Uspaskichas išlips sausas iš šios bylos, liesis ašarų pakalnė, nors socialiniame tinkle „Facebook“ ji rieda jau dabar. Šią bylą jau seniai nurašiau kaip politinę, kadangi jeigu ji nebuvo politinė, dabar jau bus. Ir, tiesą pasakius, man tai nerūpi. Lietuvoje tai yra įprasta ir jau praktiškai yra tradicija - politinei intrigai palaikyti. Kur kas baisiau skamba minimalus atlyginimas 1509 Lt arba „geresni“ santykiai su Rusija.

Tvarkos ir teisingumo būsimoj koalicijoj laukia renesansas. Pagaliau Rolandas Paksas bus reabilituotas ir sugrįš į Lietuvos politinę padangę. R. Pakso sugrįžimas lems sraigtasparnių skrydžius virš Telšių ežero Mastčio ir dar vienos senosios mokyklos populistų antplūdį. Šia partija A. Butkevičius gali pasikliauti tik iki tol, kol R. Paksas bus reabilituotas. Po to jau greičiausiai seks dramatiškas pasitraukimas iš koalicijos.

Prezidentės reikalavimai nesudaryti koalicijos su DP yra kvaili, jie paprasčiausiai yra nerealūs, kodėl? Pirmiausia todėl, kad socialdemokratų koalicija su TS-LKD lemtų A. Butkevičiaus pirmininkavimo pabaigą socialdemokratų gretose, nes tai būtų tolygu pralaimėtiems rinkimams. Koks smegenis turintis žmogus kas sau duobę? Jeigu Prezidentė plėšysis, tai galime pamatyti Konstitucijos pataisas, po kurių Prezidentas praras ir formalią galią formuojant Vyriausybę.

Labai apmaudu, kad „Hitachi“ projektas jau praktiškai palaidotas. Sunkiai įsivaizduoju jo išgelbėjimą. Tuo labiau, kad „Hitachi“ nesispardys per daugiausiai po užsakymų iš Didžiosios Britanijos. Finale pirksim elektrą iš Rusijos ir Baltarusijos, iš kitų dviejų atominių elektrinių, kurios yra prie pat Lietuvos. Apskritai Lietuvos žmonių sprendimas referendume „PRIEŠ“ sukelia pasibjaurėjimą, nors jis nieko ir nereiškė.

Aš matau tik keletą teigiamų postūmių. Pirmasis yra toks, kad tik viena partija „nesusipratėlė“ pateko į Seimą - tai „Drąsos kelias“, nors man mielesnis pavadinimas „Bailių kelias“ - kodėl, net neverta diskutuoti. Antras svarbus postūmis buvo toks, kad į Seimą pateko tik Eligijaus Masiulio liberalai, neduodami vietos po saule A. Čapliko ir A. Zuoko liberalams. Linkiu E. Masiuliui neužmigti ant laurų ir burti liberalus po savo vėliava, nes kitu atveju ant posūkio A. Zuokas gali ir aplenkti. Trečias labai teigiamas dalykas yra sėkmingi rinkimai TS-LKD, manau tai gali būti puiki pradžia ateičiai siekiant nuoseklumo, stabilumo valstybėje ir politinėje sistemoje.

Viską apibendrinant galima teigti, kad Rusijos įtaka Lietuvai sustiprėjo kaip minimum 3-4 kartus. Atominės elektrinės nematysime, nes ji yra netinkama Rusijai. Dėl vieno galime pasidžiaugti, šioje Kafkiškoje tragedijoje, Pramonininkų konfederacija turi nemenką įtaką socialdemokratams, todėl jie neleis priimti visiškai idiotiškų sprendimų, tokiu būdu galbūt apsaugos ir Lietuvos ekonomiką.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!