„Žalgirio“ ekipa šiam sezonui surinko itin pajėgią sudėtį, negana to, naujojo vyriausiojo trenerio Juano Plazos dėka, tokią pajėgią sudėtį Lietuvos čempionų komandai pagaliau pavyksta pilnai išnaudoti bei pademonstruoti visą jos turimą potencialą. 

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ išgyvena bene sunkiausius laikus per visą klubo gyvavimo istoriją. Tarpsezonis sostinės ekipai buvo skaudus. Joną Valančiūną į JAV išleidę vilniečiai taip pat prarado kelis solidžiai praėjusį  sezoną atrodžiusius legionierius, o juos pakeitusių naujokų pavardės gerbėjus ko gero labiau varė į neviltį, nei džiugino. Taip, galbūt tokio „Lietuvos ryto“ užtektų dar vienam gražiam žygiui Europos taurės turnyre, tačiau iš į Eurolygą po šiokios tokios pertraukos sugrįžusios komandos tikrai buvo laukiama solidesnio sudėties papildymo.

Į namų rungtynes žiūrovų surinkti nesugebantiems vilniečiams sezonas prasidėjo dar prasčiau nei buvo galima tikėtis, o dėl prastų rezultatų klubą paliko ir vyriausiasis treneris Aleksandras Džikičius. Deja, naivu tikėtis, jog naujasis vedlys Darius Maskoliūnas gali iš esmės pakeisti liūdną dabartinę klubo situaciją.

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ keliai išsiskyrė. Kas bus su šių komandų aistruoliais? Ar išliks milžiniška bei daugumai jau atsibodusi „žaliai-baltų“ ir „raudonai-juodų“ priešprieša? Mano nuomone, tokiai sirgalių priešpriešai nebeliko pagrindo. Akivaizdu, jog klubų tikslai šiuo metu yra skirtingi. Panašu, kad be pralaimėjimų Eurolygoje žengiantys kauniečiai  šį sezoną yra pajėgūs po ilgos pertraukos pasiekti šio turnyro aukštumas. „Lietuvos ryto“ tikslai nė iš tolo negali būti panašūs į „Žalgirio“. Vilniečiams Eurolygoje svarbiausia pamėginti įveikti gana panašaus pajėgumo klubus iš Serbijos bei Vokietijos, garbingai sužaisti su grandais bei patekti į TOP16 etapą, o tai būtų išties šaunus pasiekimas.

Jei komandų gerbėjai bus protingi, jie palinkės priešingoms stovykloms įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus tarptautinėje arenoje ir nekaišios vieni kitiems pagalių į ratus. Vietiniame fronte viskas dar aiškiau. Gana pajėgiai atrodantys Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų „Rūdupio“ sensacijos šį sezoną veikiausiai dar nepateiks ir leis „Lietuvos rytui“ eilinį kartą varžytis su „Žalgiriu“ LKL finale, tačiau per paskutinius 16 tarpusavio susitikimų vos kartą prieš kauniečius laimėjusio Vilniaus klubo gerbėjai tiesiog negali nepripažinti fakto, jog konkurencijos dėl stipriausios šalies komandos vardo šiemet tikrai nebus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!