Geriausias nuomones iš beveik 40 rašinių išrinko leidykla "Aukso žuvys". Leidyklos direktorė Sigita Pūkienė pasidalino mintimis, kodėl išrinkti buvo būtent šie rašiniai.

Pirmoji vieta ir e-knygų skaityklė atiteko Edvinui Stankūnui. Anot S. Pūkienės, moksleivio rašinys „Emigracija – tai ne problemos sprendimo būdas“ išsiskiria drąsiu požiūriu ir stipria motyvacija. Rašinio autorius skatina mąstyti, domėtis, diskutuoti ir labiau pasikliauti savimi kuriant ateitį. Straipsnis – argumentuojantis, siūlantis tam tikrus sprendimus, idėjas, o ne tiesiog išsakantis nuomonę „likti ar išvažiuoti“.

Antroji vieta ir nešiojamojo kompiuterio kuprinė atiteko Godai Liutkutei. S. Pūkienės teigimu, autorė rašinyje „Važiuokite visi iš Lietuvos!“ drąsiai provokuoja, taip norėdama pakritikuoti standartinę viešąją nuomonę ar paverkšlenimus „Tuoj visi išvažiuos, neliks Lietuvos...“. Autorė elgiasi ne kaip beveidė stebėtoja iš šono, o kaip tikra valstybės dalyvė, nuo kurios priklauso kuriama ateitis. Emigracija arba išvažiavimas siekiant išsilavinimo, patirties, kitokios pasaulio matymo perspektyvos, Godos Liutkutės nuomone, yra globalaus pasaulio ateitis, o ne blogybė.

Trečioji vieta ir kompiuterinių žaidimų pelė atiteko Donatui Kasiliauskui. Anot S. Pūkienės, autorius savo rašinyje „Lietuvių tautos genocidas grįžta“ sugretina dabartinę emigracijos situaciją su sovietmečio blogybėmis – priespauda, trėmimais, įvairiais apribojimais. Autorius iniciatyviai ir drąsiai skatina atsigręžti į Žmogų, žmoniškumą, nebūti abejingais stebėtojais.

Dar penkių rašinių autoriams Gintarei Pranskaitytei, Guodai Jurgutytei, Žymantui Mozūraičiui, Dainiui Kavoliūnui ir Karolinai Slapšytei atiteko Amerikos literatūros klasiko Uptono Sinclairio knyga „Džiunglės“ apie pirmuosius lietuvius emigrantus JAV (leidykla "Aukso žuvys"). Anot S. Pūkienės, šių rašinių autorių mintys buvo įdomios, argumentuotos, patriotiškos ir drąsios.

Rašinio konkurso prizus įsteigė "PRESTIGIO".

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti lapkričio 15 dieną, 15 valandą DELFI konferencijų salėje.

Su nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

Dėkojame visiems dalyvavusiems!