Kas rytą radijo valandėlių metu mokiniai priminė visai mokyklos bendruomenei poeto Maironio gyvenimo kelią, asmenybės išskirtinumą bei kūrybos bruožus. Trečiadienį vyko pamoka – viktorina “Ką aš žinau apie Maironį”, kurioje dalyvavo savanoriai, iš viso apie 30 mokinių.

Ketvirtadienį Maironiui skirtos savaitės renginius vainikavo visi kartu: mokiniai, mokytojai, mokyklos vadovai, garbūs svečiai - Plungės Šv, Jono Krikštytojo parapijos klebonas Julius Meškauskas, Plungės rajono saviavaldybės Viešosios bibliotekos direktorė Violeta Skierienė.

Šventinis renginys “Taip niekas tavęs nemylės“ vyko mokyklos aktų salėje prie balta staltiese dengtų staliukų, ant kurių rudeninių gėlių puokštė ir žvakė. Atskiras atminties stalelis buvo skirtas poetui Maironiui.

Renginį pradėjo mišrus mokinių ir mokytojų ansamblis, vadovaujamas mokytojo Stasio Šarkausko, gerai žinoma poeto daina “Lietuva brangi”. Kiekvienos grupės atstovai buvo pasirengę deklamuoti ar inscenizuoti po vieną Maironio eilėraštį. Mokiniai (iš viso 54 ) deklamavo ne tik gerai žinomus Maironio eilėraščius “Trakų pilis”, “Užmigo žemė”, "Vasaros naktys”, bet ir mažiau girdėtus, tokius kaip “Kas tas paslaptis suprastų”, “Rigi Kulm”, “Tupi šarka”.

Visus džiugino merginų ir didžios dalies vaikinų nuoširdžiai ir meniškai skaitomos poeto eilės. Šventei atsakingai ruošėsi ne tik mokiniai, kurie deklamavo, dainavo Maironio eiles, bet ir mokytojai bei mokyklos direktorius A. Misiūnas, skaitęs pirmąjį Maironio rinkinio “Pavasario balsai” eilėraštį ”Taip niekas tavęs nemylės”.

Mokytojos Violeta Bražinskienė, Vilma Gedgaudienė, Danutė Sausdravienė, Ramutė Tamošauskienė, Simona Gedgaudienė, Inga Pranckevičienė ir pirmakursė Eglė Jucytė parengė kompoziciją “Praeities paveikslas” pagal Maironio eilėraščius “Tėvynės dainos” ir “Kur bėga Šešupė”. Mokinai, vadovaujami etikos mokytojos Ingos Pranckevičienės, inscenizavo Maironio baladę “Jūratė ir Kastytis”. Visus sužavėjo pagrindinių vaidmenų atlikėjai Ligita Giniotytė ir Mantas Miliauskas, kurie romantišku šokiu perteikė nepakartojamą meilės istoriją (šokti mokė šokių būrelio vadovė Monika Gedgaudaitė). Renginio pabaigoje mokytojų Romaldo Kerpos, Sauliaus Balbucko, Gedimino Stonio ir neformaliojo švietimo organizatoriaus Egidijaus Vaškelevičiaus skaitomas poeto eilėraštis “Išnyksiu kaip dūmas” daugelį privertė susimąstyti apie žmogaus gyvenimo laikinumą ir paliktų darbų bei užtarnautos garbės likimą.

Matant visą salę kartu su dainininkais traukiant gerai žinomą dainą “Oi neverk, matušėle” nelieka abejonių, kad poeto eilės neužmirštos, jo dainos skamba ir dar ilgai skambės.

Renginio svečiai pasidžiaugė mokinių rimtimi, susikaupimu scenoje, išskirtinai šiltais ir draugiškais mokinių ir mokytojų santykiais bei šiuolaikiška ir estetiška mokyklos aplinka.