2011-2012m. sezone "Žalgiris" surinko įspūdingą komandą: NBA žaidėjai Sonny Weems ir Ty Lawson turėjo būti raktas į pergales. Tačiau T. Lawson‘ui žaidimas Europoje neprilipo, o pasibaigus NBA lokautui, jis išvyko į JAV. Su Sonny Weems visai kita istorija. Nors komandoje buvo tokie žaidėjai, kaip Marko Popovič, Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, tai nebuvo kelias pergalių link. S. Weems buvo aiškus ekipos lyderis, bet kaip jau tapo nemalonia tradicija, Eurolygos Top-16 baigtas 0-6.

Naujas sezonas, nauja komanda, naujas treneris. Kol kas nei vieno pralaimėjimo oficialiose rungtynėse nepatyre žalgiriečiai pradeda svajoti apie aukštus tikslus. Kauno „Žalgiris“ skambiai pradėjo Eurolygą, nugalėdami „Caja Laboral“ ir tiesiog nepalikę vilčių Eurolygos čempionams Pirėjo „Olympiacos“ jų pačių tvirtovėje.

Nors dažnai „Žalgiris“ sezonus pradeda labai sėkmingai, o viskas baigiasi taip pat, bet dabar viskas atrodo kitomis spalvomis. Parduotas ilgametis pagrindinis "Žalgirio" įžaidėjas Mantas Kalnietis. Jau atrodė, kad vėl prasideda komandos naikinimas, tačiau net be M.Kalniečio "Žalgiris" atrodo puikiai ir jo netekties visiškai nesijaučia. Traumas gavo komandos aukštaūgiai Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius.

Jau atrodė, kad "Žalgirui" nelemta laimėti ir tiesiog pats likimas darys viską, kad Lietuvos čempionai vėl palaidotų sezoną, tačiau viskas yra kitaip, "Žalgiris" skina pergales vieną po kitos. Treneris J. Plaza rodo, kad čia atvyko laimėti ir niekam nepasiduos, atrodo lyg neturėtų autoritetų ir šluos visus nuo kelio. Jei V. Romanovas neįsikiš į visa tai gal būt J. Plaza bus pergalių kalvis?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!