Thomas Harris yra parašęs penkias knygas, iš jų keturios apie Hanibalą Lekterį. „Avinėlių tylėjimas“ parašyta 1988 metais, praėjus septyneriems metams po pirmosios knygos apie Hanibalą, kuri vadinosi „Raudonasis drakonas“. Šiuo metu, knyga, ko gero išgyvena renesansą, nes ji pagal perkamumą TOP 10 užimą aukščiausią – pirmą vietą.

Knyga įdomi, įtraukianti. Puikiai ir lengvai skaitosi, be jokių išvedžiojimų ar gilių pamąstymų. Skaitai taip, lyg matytum filmą. Scenaristas, kūręs filmą, atidavė pagarbą autoriui ir, atrodo, nieko nepagražino, nepridėjo ar neatėmė. Filmas idealiai atitinka knygą, išskyrus vieną niuansą - knygoje Hanibalas turėjo šešis pirštus.

Įdomi visa siužeto eiga. Žmogus, galintis nužudyti vien už tai, kad kažkas į jį ne taip pažiūrėjo, padeda FTB agentei (tiksliau, dar tik būsimai agentei) Klarisei Starling gaudyti maniaką, žudantį ir nudiriantį odą moterims. Lekteris labai protingas, akylas, puikus psichologas, nekenčiantis kvailių ir mėgstantis vedžioti „už nosies“, susiduria su taip pat protinga mergina, kuri turi atskleisti nusikaltimus gaudama užuominas.

Tai savotiškas jos išbandymas, nors tam, kad ji gautų tas užuominas, ji turi atskleisti savo gyvenimo detales. Ji turi būti atsargi, nes jei papasakos per daug – visa tai gali būti panaudota prieš ją, o jei papasakos per mažai ar meluos – Hanibalas Lekteris supras ir nebepadės.

Neaišku nei kas žudo ir nudiria odą moterims ir merginoms, neaišku ir kodėl. Visa tai reikia išsiaiškinti Klarisei.

Rizika didelė, nes dingo senatorės dukra. Tyrėjams daromas spaudimas, o laiko yra nedaug, nes dažniausiai po 48 - 72 val. ji gali būti mirusi.

Prasideda kova su laiku, ar pavyks Klarisei surasti dingusią merginą padedant Hanibalo patarimams, sužinosite perskaitę knygą.