Susitinkame su fotografu, aikčiojame, kaip nuostabiai jis fotografuoja. Besikuklindamas fotografas pateikia mums priešvestuvinius reikalavimus, kad ir mes taip gražiai atrodytume: būtinai pavalgyti vestuvių išvakarėse, gerai ir ilgai išsimiegoti, pasiimti baltą siūlą ir adatą. Kitu atveju, pasak jo, net „fotošopas“ nepagelbės.

Gyvename Vilniuje, tačiau nusprendėme, jog Vidiškėse (Ignalinos r.) vyks vestuvių šventė ir santuoka bažnyčioje, o civilinę santuoką registruosime ryte Šakiuose, ten, kur gyvena abiejų tėveliai.

Taigi, vestuvių diena - tai ilga kelionė iš vieno Lietuvos krašto, į kitą (235 km). Vestuvių išvakarės su geriausių draugų rateliu prasidėjo pas mano tėvelius. Apie 12 val. nakties mama sukviečia visus vėlyvos vakarienės. Visi skaniai kramsnoja keptus vištienos sparnelius prieš miegą ir staiga - užstringa vištienos kaulas mano gerklėje. Po ilgų bandymų nuryti kaulą, vykome į greitosios pagalbos ligoninę Šakiuose, deja, ten pagelbėti negalėjo, todėl su greitosios pagalbos automobiliu vežė mane ir mano lydinčiuosius į Kauno klinikas (60 km).

Apie 3 val. nakties teko „ryti žarną“, pamenu tuo metu galvojau: „!@#$$#%$%^ po 4 valandų pas kirpėja turiu būti“. Kaulą nustūmė į skrandį sėkmingai, dėl ko esu be galo dėkinga dviems daktarams, bet neleido dvi dienas nei gerti alkoholio, nei valgyti karštą maistą. Tuo metu pamaniau: „!@#$$#%$%^ o per balių tai baravykinį kepsnį užsisakiau“. Tiesa, kepsnys buvo atvėsęs, taigi niekur jis nedingo.

Nusnaudėme porą valandų, tiek pat snaudė ir jaunosios tėvai, ir artimiausi draugai, ir pirmyn ruoštis. Aš nenupasakosiu viso rytinio chaoso, tačiau juokingiausi įsiminė du. Bebaigiant daryti šukuoseną, įlekia į saloną fotografas, nufotografuoja mane, pasižiūri įdėmiai į nuotrauką ir sunerimęs debteli: „sakiau iš vakaro nepijokauti!“

Tas pats fotografas, besibraudamas nufotografuoti mus kaip bučiuojamės, kai jau paskelbė mus vyru ir žmona, užkliūva už šampano taurių... ir sudužo jos po mūsų kojomis. Po minutėlės tylos, staiga pasigirdo „šukės laimę neša“, ir visi pradėjo ploti. Nepaisant vėlesnių, bet ne tokių įsimintinų kuriozų, miegoti nuėjome po linksmos diskotekos 5 val. ryto, vieni iš paskutiniųjų. Na, ir galiausiai - nuotraukos išėjo puikiai, ir be „fotošopo“.

--O koks kuriozas nutiko per Jūsų vestuves? Pasidalinkite savo istoriją! Siųskite ją el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vestuvės“ iki spalio 31 d. ir laimėkite šaunius prizus!