Keliaujame per dešimtis pokalbių, eilinį kartą įsitikiname, koks „švarus ir skaidrus“ Lietuvos verslas. Anksčiau ar vėliau tokį darbą ir randame. Tačiau dar šiandien popiet atsidaręs savo elektroninio laiško dėžutę labai apsidžiaugiau, pamatęs dar vienos įmonės, kur siunčiau CV, laišką. Jo turinį dovanoju Jums:

Laba diena, Ryti, malonu, kad susidomėjote mūsų darbo pasiūlymu. Dėkui už atsiųstą CV ir nuotrauką, tačiau kol kas norėtumėm Jus tik pakviesti apsilankyti mūsų salėje ir iš arčiau susipažinti su laipiojimo sportu ir mūsų organizacijos veikla! O jei ateityje domintų mūsų renginiai, akcijos bei pasiūlymai, siūlom apsilankyti mūsų internetiniame puslapyje ir užsiprenumeruoti naujienlaiškį. Dėkui dar kartą ir tikimės, kad kada susitiksime laipiojimo salėje! Sėkmės ir gražios dienos, Administratorė Vardas Pavardė.

Džiaugiuosi, kad prieš kelias dienas susiradau kitą darbą. Ir nelaikau to laiško mandagiu atsakymu žmogui, kuriam rūpi rasti darbą, dirbti ir užsidirbti. Nes pagalvojus, jei to darbo jau neturėčiau, o būtent tos įmonės atsakymo į CV laukčiau labiausiai, tai būtų man skaudus įžeidimas ir pasityčiojimas.

Pati situacija privertė dar labiau susimąstyti, kam galima pateikti tokią gan asmenišką informaciją kaip CV? Gal nuo šiol darbdavius sudominti tokiu sakiniu: „Sveiki, CV galėčiau atsiųsti tik pasikalbėjęs su Jumis asmeniškai“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!