Visad užduodu sau klausimą: kaip, po galais, jos egzistuoja? Atsakymas nuviliantis: tos partijos, kvailindamos piliečius, dainuoja popuri ir žmonėms patinka, ir jie balsuoja. Viena iš tokių partijų akivaizdžiai yra Zuoko „Sajunga TAIP“. Jų popuri mane stebina labiausiai.

Paskyriau nemažai laiko skaitydamas jų programą. Drąsiai galima teigti, kad iššvaisčiau savo laiką vėjams. Viskas jiems prioritetas, viską jie skatins, tik sugalvokit, ką būtų galima skatinti ir viso to 99 proc. atrasite šioje „programoje“: algas kels, pensijas didins ir viską medumi pateps ir dar cukraus užbers. O mane mokė ekonomikos paskaitose, kad yra beribiai poreikiai ir riboti ištekliai ir todėl visko skatinti negalima. Matyt, dėstytojas melavo, va, gi Zuokas ims ir viską pakels. 

Beviltiškiausiai atrodė jų ideologija, kuri yra maždaug tokia: jie - liberalai ir vadovausis gėrio samprata, kuri susiformavo politinės filosofijos tradicijoje ir krikščionybės kultūroje. Grafe Zuokai, krikščionybės kultūroje svarbiausia šeimos, bendruomenės gerovė ir tikrai ne individo. Zuokas paprasčiausiai ant sviesto sugalvojo užtepti šokolado: skamba neskaniai ir yra neskanu. Įdomu, kas čia bus - gal pradės kovoti už homoseksualų „teisę“ būti kunigais?

Bene daugiausia vietos Zuoko programoje užima „Energetinės nepriklausomybės“ klausimas. Na, iš ankstesnių įvykių, t.y. kyšininkavimo su „Rubicon group“ (dabartiniu ICOR), galima net neskaičius suprasti, kad Zuokas „už“ atsinaujinančius energetikos šaltinius.

Su rinkimais artėja ir referendumas dėl atominės elektrinės, kuris bus tik patariamasis. Nors kai kurios partijos, tarp kurių yra ir Zuoko „Sąjunga Taip“, remsis šio referendumo rezultatais ir mėgins sugriauti projektą. Atleiskite bet nepatikėsiu, kad Zuoku rūpi Lietuvos žmonių nuomonė. Manau, kad jam rūpi ICOR grupės nuomonė, kuriai šitas projektas yra nenaudingas. Ir nereikia pasakų sekti, kad Zuokas nėra ICOR grupės politikas.

Žvelgiant į sąrašą žmonių, kurie eina į Seimą po Zuoko vėliava, kyla klausimas, ką jame veikia Ž. Šilgalis, kuris teigia, kad jam su nevykėliais ne pakeliui. Be abejo, Zuoko nevykėliu nepavadinsi - jis puikiai sugeba dirbti Lietuvos, Vilniaus nenaudai. Moka traiškyti mersedesus ir dar planuoja salą nupirkti. Tikrai gabus žmogus, tik jau turbūt supratote, kad į Seimą jis neis, tai vienintelis pozityvus dalykas „Sąjungos TAIP“ politikoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!