Jau daugelį metų Marijampolės pataisos namai dalyvauja analogiškose parodose, kurios kasmet rengiamos Štumo mieste Lenkijoje. Su Štumo miesto įkalinimo įstaiga bendradarbiavimo sutartį pasirašę Marijampolės pataisos namai nuolat teikia mūsų šalies nuteistųjų meno kūrinius eksponavimui tarptautinėse parodose, tačiau tokią parodą surengti mūsų šalyje nuspręsta pirmą kartą.

Kalėjimų departamento direktoriaus Artūro Norkevičiaus teigimu, ši idėja yra dar viena graži priemonė labiau suartinti visuomenę ir bausmes atliekančius asmenis. Tai puiki galimybė visuomenei pamatyti ir kitą, daug šviesesnę ir spalvingesnę nusikaltusių asmenų pusę.

Siekiant apsikeisti naudinga patirtimi, rugsėjo 28 dieną prieš parodos atidarymą rengiama tarptautinė konferencija „Meno įtaka asmenybės raidai“.

Skaityti pranešimus konferencijoje yra pakviesti Varšuvos specialiosios pedagogikos akademijos, Gdansko, Šiaulių, Kauno Vytauto Didžiojo universitetų mokslininkai, menininkai, įkalinimo įstaigų psichologai, kiti šios srities specialistai.

Tikimasi, kad konferencijoje bus pateikta daug vertingos teorinės ir praktinės informacijos apie meno poveikį nusikalsti linkusių asmenybių raidai, jų socialinei reabilitacijai, užimtumo kokybei, bus puiki galimybė diskutuoti praktiniais meninio užimtumo organizavimo ir teisinio reglamentavimo klausimais.

Sutrumpinta renginio programa:

9.00 – 9.30 val. konferencijos dalyvių registracija;

9.30 – 13.00 val. konferencija „Meno įtaka asmenybės raidai“;

14.30 val. Tarptautinės nuteistųjų meno parodos atidarymas.

Daugiau informacijos mpn.lt.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.