Pirmomis dienomis Rikis bandė atsigauti, nors sauso maisto atsisakė, bet mielai valgė konservus, pradėjo reaguoti į savo likimo draugus ir netgi bandė vaizduoti piktą šunį, kai kiti šuneliai priartėdavo prie jo narvo, nors šunelis tikras meilumo įsikūnijimas.

Vis dėlto Rikio bėdos tuo nesibaigė. Vieną dieną šunelis atsisakė valgyti, pradėjo vemti, jam pakilo temperatūra. Pirmo vizito pas veterinarus metu, deja, buvo nustatyta klaidinga diagnozė ir taip prarastos kelios svarbios dienos.

Nepaisant siaubingo išsekimo Rikis yra tikras kovotojas. Apsilankius kitoje veterinarijus klinikoje dėl sunkios šunelio būklės buvo atliktas rentgenas, įtartos vėžio metastazės, atlikus tyrimus, laimei, nepasitvirtino. Paaiškėjo, kad Rikio vienas inkstas įkritęs į pilvo ertmę, padidėjusi širdis, diagnozuota anemija. Šuneliui buvo atliktas kraujo perpylimas.

Tokia gausi sveikatos problemų puokštė, deja, buvo ne visi negalavimai, prie visų bėdų priridėjo baisi diagnozė - babeziozė. Ši liga pavojinga bet kuriam šuniui, o tokiam išsekusiam...

Tačiau, kaip jau minėta, Rikis yra tikras kovotojas! Šunelis pamažu kapstosi iš savo bėdų, po kelių dienų, kuomet buvo palaikomas daugiausia lašelinėmis ir vaistais, pradėjo pats valgyti. Rikis jau atsigauna, bet paskui jį velkasi 600 litų skola už gydymą...

Būtume nepaprastai dėkingi, jei padėtume mums panaikinti šį įsiskolinimą. Kaip galėtumėte paremti Rikį, sužinosite „Lesės“ tinklalapyje.