Iniciatyva Parama vaikams, bendradarbiaudama su įvairiomis organizacijomis, vaikams surengė edukacinius klasikinės muzikos, fotografijos, šokio bei jogos užsiėmimus. Užsiėmimai vyko įvairiose vaikų globos įstaigose visoje Lietuvoje. Iš viso įvyko 34 renginiai, kuriuose sudalyvavo daugiau, kaip 700 vaikų. Tai yra du kartus daugiau, nei per visus 2011 metus. Renginiai iniciatyvos fondui atsiėjo beveik 6000 lt. Prie renginių realizavimo taip pat prisidėjo bendradarbiauti sutikusios organizacijos, savanoriai bei rėmėjai.

Iniciatyva veiklą visoje Lietuvoje pradėjo vykdyti nuo 2011 metų pradžios, pirmiausiai renginius skiriant tik vaikų globos namuose gyvenantiems vaikams. Vėliau pradėta kviesti vaikus iš šeimyninių vaikų globos namų, galiausiai – iš socialiai remtinų šeimų. Veikla yra plėtojama ir toliau.

Per pusantrų veiklos metų kartu su partneriais remtiniems vaikams buvo pasiūlytos įvairiausios edukacinės programos (skliaustuose paminėti partneriai):

  • Dzūkija (Dzūkijos nacionalinis parkas)
  • Žemaitija (Žemaitijos nacionalinis parkas)
  • Muzika (Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų atstovybė)
  • Fotografija (VšĮ „Atvirosios fotografijos dirbtuvės“)
  • Šokis (šokių stucija „Basse.lt“)
  • Joga (Jogos centras „Soham“)

Iniciatyvos „Parama vaikams“, neturinčios juridinio statuso, veiklos pagrindą sudaro savanorių veikla ir privačių asmenų dovanojamos lėšos, kurios fondą papildo per tradiciją tapusią Kalėdinę mugę. Šioje mugėje vieni atneša savo gaminto maisto, taip pat rankdarbių, ar kitų namuose kokybiškai išsilaikiusių, tačiau jau nebenaudojamų daiktų, o kiti atneštas gėrybes įsigyja už sutartą kainą. Visos surinktos lėšos paskiriamos iniciatyvos fondui, kurio pagalba edukacinių renginių forma likimo nuskriaustiems vaikas dėmesys rodomas visus metus.

Lietuvos statistikos departamento 2011 metų duomenimis Lietuvoje suskaičiuota 197 vaikų globos įstaigų, turinčių įvairius statusus, kaip antai – kūdikių namai,  savivaldybių bei valstybės vaikų namai, visuomeninių organizacijų bei parapijų vaikų globos namai, šeimyniniai globos namai ir kt. Visose vaikų globos įstaigose suskaičiuojama daugiau, kaip 7.000 vaikų. Tačiau šis skaičius nuolat kinta tiek dėl šeimos, iš kurios vaikas buvo perkeltas į globos namus, situacijos pokyčių, tiek dėl vaikų amžiaus (sulaukę 18 m. globos įstaigą privalo palikti), tiek dėl įvaikinimo atvejų. Kasmet Lietuvos ir užsienio gyventojai įvaikina 200-250 vaikų. Pvz. 2011 m. įvaikinti 245 vaikai, iš kurių Lietuviai įvaikino 101 vaiką, o užsieniečiai – 144 vaikus. Užsieniečių tarpe dominuoja italai – 63%, JAV – 13% ir švedai – 8%. Iki 2007 m. dominavo ir prancūzai (iki 20%), tačiau dabar jie tesudaro vos 2%.

Akimirkos iš iniciatyvos „Parama vaikams“ surengtų edukacinių užsiėmimų.