Tą parodė ir startas Londono Olimpinių žaidynių 100 metrų bėgimo finale. Nepaisant to fakto, jog Usainas Boltas yra greičiausias žmogus per visą istoriją, jis lėčiausiai reaguoja į starto šūvį. Tam jam prireikia net 0,15 sekundės, kai daugelis sprinterių, kurie 100 metrų nubėga pastebimai greičiau už 10 sekundžių, į starto šūvį sureaguoja per 0,10 sekundės. Prabėgus 40 metrų finale, olimpinis čempionas vis dar tebėgo šeštoje pozicijoje ir vijosi savo konkurentus.

Jei Usainas Boltas būtų startavęs taip gerai, kaip jo konkurentai, Londone pasaulio rekordas būtų neabejotinai pagerintas – per 9,57 ar 9,56 sekundės U. Boltas atbėgti būtų sugebėjęs. Tiesa, greičiausias pasaulyje žmogus vieną kartą bandė pagauti šūvį 2011 metų lengvosios atletikos pasaulio čempionate, tačiau viskas pasibaigė per ankstyvu startu ir diskvalifikacija.

Taigi, U. Boltas Londono olimpiadoje tiesiog bandė nerizikuot ir bėgo užtikrintai. Vienintelis dalykas, dėl ko greičiausias pasaulyje žmogus yra nepralenkiamas, yra jo pasiekiamas maksimalus greitis, kuris nėra toli 12 metrų per sekundę. Ar U. Boltas bandys pagerinti pasaulio rekordą? Turbūt, kad taip, tačiau kartėlis nuo falš-starto 2011 metais vis dar išlikęs.