Jiems talkino dėstytojai - kompozitoriai: vilnietis doc. Laimis Vilkončius, buvęs telšietis Vladas Klimas bei kaunietė literatė dr. Erika  Drungytė. Organizatoriai tikisi, kad šis sumanymas prisidės prie gyvos dainos festivalio „AŠ TOKS VIENAS“ vertės ir populiarinimo Žemaitijoje bei prisidės prie gyvos muzikos ateities Lietuvoje.

Stovykloje dalyvavo 11 jaunųjų kūrėjų iš Vilniaus, Švenčionėlių, Plungės, Mažeikių, Šilalės ir Telšių. Kūrėjai buvo atrinkti remiantis jų pasirodymais tokiuose žinomuose renginiuose kaip Bardų festivalis „Akacijų alėja“, Vilniaus tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai - aš“, taip pat Vilniaus kolegijos menų fakulteto ir kitų Lietuvos muzikos pedagogų rekomendacijomis bei Jaunųjų kūrėjų konkurso Telšiuose rezultatais.

Malonus sutapimas, kad šis sumanymas susietas su įžymiaisiais Bitlais,  rugpjūčio mėnesį švenčiantiems savo 50-ies metų sukaktį. Liverpulio ketveriukės įtaka buvo labai svarbi Telšių - Žemaitijos sostinės muzikinės kultūros tradicijoms. Jaunieji dainos kūrėjai - Dainos stovyklos dalyviai savo dainomis pagerbė įžymiuosius „The Beatles“ ir drauge atliko „Let it be“.

Įvykus stovyklos uždarymo ceremonijai, jaunieji kūrėjai dalijosi įspūdžiais: „Tai buvo nepakartojama patirtis, dėkojame visiems dėstytojams ir organizatoriams, kurie suteikė tokią didžiulę galimybę. Atrodo, jog tik vakar čia atvykome ir štai jau reikia atsisveikinti, smagu buvo atrasti bendraamžių, kurie myli ir vertina tikrą ir gyvą muziką“.

Pirmosios Dainos stovyklos globėjas - Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva, stovyklos organizatoriai – Asociacija „ŠVENTĖ VISIEMS“,  partneriai – EVENTUM GROUP.

Stovyklos idėjos autorius vilnietis, buvęs telšietis Edmundas Žalpys tikisi, kad tai bus tęstinis projektas, kuris darys įtaką tolesnei lietuviškos dainos raidai.